Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Tουρκία: Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες αν χτυπηθούν τουρκικοί στόχοι στην Λιβύη

0 σχόλια Share:

Ακσοϊ: Θα έχει σοβαρές συνέπειες η στόχευση τουρκικών συμφερόντων στη Λιβύη

Θα θεωρήσουμε νόμιμους στόχους τα στοιχεία του πραξικοπηματία Χαφτάρ, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών
Η Τουρκία προειδοποίησε ότι τα στοιχεία του πραξικοπηματία Χάφταρ θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι σε περίπτωση που στοχεύσουν τουρκικά συμφέροντα στη Λιβύη.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Άκσοϊ, απάντησε σε ερώτηση για τις δηλώσεις πολιτοφυλάκων που πρόσκεινται στον αρχηγό των παράνομων ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Λιβύη, Χαλίφα Χαφτάρ, ότι θα στοχεύσουν τις τουρκικές δυνάμεις και τα τουρκικά συμφέροντα.

«Είναι αξιοπρόσεκτο ότι η δήλωση που επικαλείται ένας ξένος δημοσιογραφικός οργανισμός πως παράνομοι πολιτοφυλακές που πρόσκεινται στο πραξικοπηματία Χάφταρ θα στοχεύσουν τουρκικά συμφέροντα με εναέρια μέσα, έγινε μετά την ανάπτυξη νέων πολεμικών αεροσκαφών στην ανατολική Λιβύη με εξωτερική στήριξη.

Αυτή η δήλωση, η οποία αντικατοπτρίζει το παραλήρημα των στοιχείων που πρόσκεινται στον Χαφτάρ μετά τις πρόσφατες απώλειες στο πεδίο, αποτελεί την πιο ξεκάθαρη ένδειξη του γεγονότος ότι ο πραξικοπηματίας Χαφτάρ και οι υποστηρικτές του έχουν την πρόθεση να κλιμακώσουν τις συγκρούσεις στη Λιβύη.

Με την ευκαιρία αυτή, υπενθυμίζουμε ξανά ότι η στόχευση τουρκικών συμφερόντων στη Λιβύη θα έχει σοβαρές συνέπειες και ότι θα θεωρήσουμε νόμιμους στόχους τα στοιχεία του πραξικοπηματία Χαφτάρ.»

TRT   21/5/2020

Σχ. : Η Τουρκία προφανώς θεωρεί πως μπορεί να παρεμβαίνει τόσο άμεσα εκεί και αν παραμένει στο απυρόβλητο…

Previous Article

Πυρακτωμένο χάλκινο κάλυμμα στο κεφάλι…

Next Article

Τον πληρώνουμε ως δημόσιο υπάλληλο κι αυτός γράφει για ¨γκιαούρηδες που τους έριξαν στην θάλασσα της Σμύρνης¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *