Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκία : ¨Εγκληματίας πολέμου ο Χαφτάρ¨….

0 σχόλια Share:

Η Τουρκία κατηγορεί τον Χαφτάρ για εγκλήματα πολέμου

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό για τέλεση εγκλημάτων πολέμου, ενώ προανήγγειλε ειδική έρευνα για τον στρατηγό Χαφτάρ.
Ως εγκλήματα πολέμου χαρακτήρισε η Τουρκία τις επιθέσεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στο αεροδρόμιο Mitiga της Λιβύης, καθώς και σε ξένες διπλωματικές αποστολές.

Προανήγγειλε μάλιστα, τη διενέργεια ειδικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η «νομιμότητα» των ενεργειών του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του LNA.

Τα νέα τουρκικά βέλη προς τη Βεγγάζη επέρχονται λίγες ημέρες, μετά τις αεροπορικές επιθέσεις του LNA σε αποθήκες πυρομαχικών και θέσεις στρατιωτικών δυνάμεων, φίλα προσκείμενες προς την Άγκυρα, βορειοδυτικά της πόλης Μισράτα.

Εξάλλου, τουρκικές δυνάμεις επιχειρούν εδώ και αρκετούς μήνες στη Λιβύη, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA), η οποία αναγνωρίζεται και επισήμως από τον ΟΗΕ.

Η νέα κλιμάκωση της έντασης στην αφρικανική χώρα, παρά την πρόσκαιρη εκεχειρία στις αρχές του 2020, επήλθε ως απόρροια της απόφασης του στρατηγού Χαφτάρ να αποχωρήσει από τη συμφωνία «Skhirat» του 2015.

Πρόκειται για τη συμφωνία ειρήνης των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, η οποία οδήγησε στη συγκρότηση της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA).

Πέραν αυτού, όμως, ο Χαφτάρ δήλωσε την πρόθεσή του να αναλάβει τον έλεγχο όλης της λιβυκής επικράτειας, ενώ διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα να εισέλθει και στην πρωτεύουσα, Τρίπολη – έδρα του GNA.

Η διεθνής κοινότητας, όπως και αρκετές χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας – έσπευσαν να καταδικάσουν τις συγκεκριμένες δηλώσεις, κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Sputnik  10/5/2020

Previous Article

Η ικανότητα της Τουρκίας να την αντιμετωπίζουν ως Δημοκρατία

Next Article

Kουίζ- Από που είναι αυτές οι φωτογραφίες ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *