Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Πύραυλος Grad έπεσε κοντά στην τουρκική πρεσβεία της Λιβύης

No Comments Share:

Πύραυλος έπεσε κοντά στο κτίριο της πρεσβείας της Τουρκίας στην Τρίπολη

Πυραυλική επίθεση πραγματοποιήθηκε σε περιοχή όπου βρίσκονται οι πρεσβείες της Ιταλίας και της Τουρκίας στην Τρίπολη της Λιβύης .

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός που υπάγεται στο στρατηγό Χάφταρ, που κυριαρχεί στην Ανατολική Λιβύη, εδώ και ένα χρόνο διεξάγει επιχείρηση για την κατάληψη της πρωτεύουσας Τρίπολης, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας. Στα πλαίσια αυτά επί μήνες γίνονται επιθέσεις με πυροβολικό και όλμους προς την πόλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ οι τέσσερις στους πέντε θανάτους στην πόλη προέρχονται από τον πόλεμο.  Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ στο πρώτο τετράμηνο του έτους σκοτώθηκαν τουλάχιστον 131 πολίτες.

Ο Τούρκος πρέσβης που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, ανέφερε πως ένας πύραυλος Grad πέτυχε το κτίριο του Aνωτάτου Δικαστηρίου που βρίσκεται δίπλα στην πρεσβεία και ένας άλλος πύραυλος έπεσε κοντά στο υπουργείο Εξωτερικών

Η Ιταλία κατήγγειλε τον Χαφταρ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανέφερε πως ένας πύραυλος έπεσε κοντά στο κτίριο της πρεσβείας και από αυτόν σκοτώθηκαν δύο άτομα.Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Ιταλία καταγγέλλει έντονα αυτή την επίθεση που έγινε από τις δυνάμεις του Χάφταρ.
Η Τουρκία στον εμφύλιο αυτό πόλεμο στηρίζει το GNA. Και ενώ η στήριξη της Τουρκίας προκάλεσε την απώλεια κάποιων εδαφών που ήλεγχε το LNA, απειλή
πλέον συνιστά η επίθεση που άρχισαν οι δυνάμεις του Χάφταρ, για να καταλάβουν περιοχές στην Δυτική Λιβύη.ο Χαφταρ σε ανακοίνωσή του είχε δηλώσει πως ανέλαβε πλέον Την ηγεσία της χώρας ανακοίνωση στην οποία αντέδρασαν οι ΗΠΑ η Τουρκία και η Ρωσία.

Diken.com.tr 8/5/2020

Previous Article

ΕΛΛΑΔΑ : 1,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΗΓΕ ΣΕ ΜΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ !!!

Next Article

Το απόρρητο και δυσβάστακτο κόστος των στρατιωτικών δαπανών της Τουρκίας

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *