Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΡΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ EΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΤΛΙΜΠ…

1 σχόλιο Share:

Σημαντική ανακοίνωση από την Ρωσία σχετικά με την Τουρκία

Την ώρα που η ασάφεια στην Ιντλίμπ συνεχίζεται, ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, έκανε μια δήλωση. Ο Λαβρόφ δήλωσε πως εργάζονται έντονα με την Τουρκία, για να λυθεί η κατάσταση, σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, μετά από συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τον ομόλογο του Χάικο Μάας, μετείχε σε κοινή συνέντευξη τύπου. Ο Λαβρόφ μιλώντας σχετικά με τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ, είπε πως ¨Εργαζόμαστε έντονα με τους Τούρκους εταίρους μας, ώστε αυτή η κατάσταση στην Ιντλίμπ, να λυθεί σύμφωνα με τις επιτευχθείσες  συμφωνίες¨.

Ο Λαβρόφ αναφέρθηκε στην συμφωνία για τον σχηματισμό ζωνών εκεχειρίας, είπε πως είναι ανάγκη αυτή να πραγματοποιηθεί και πρόσθεσε πως έχουν στενή συνεργασία με την Τουρκία για αυτό.

Ο Λαβρόφ είπε πως έχουν συμβάλει στην δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους πολίτες της Ιντλίμπ.

Ο Λαβρόφ θύμισε πως στο παρελθόν κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που οργάνωσε η διεθνής συμμαχία που ηγούνται οι ΗΠΑ σε Μοσούλη και Ράκκα, δεν έγιναν κινήσεις ούτε για προσέγγιση ούτε για την δημιουργία διαδρόμου για ανθρωπιστική  βοήθεια, είπε επίσης πως αυτά που συνέβησαν στην Ράκκα ήταν μια ανθρωπιστική καταστροφή για την οποία δεν μίλησε κανείς

Ο Λαβρόφ είπε πως τέτοια μέτρα έχουν ήδη ληφθεί για την Ιντλίμπ και πρόσθεσε πως στις αρχές της  επομένης  εβδομάδας Πούτιν και Ερντογάν, θα συναντηθούν και θα συζητήσουν για την κατάσταση εκεί.

…………..

https://www.yeniakit.com.tr/haber/rusyadan-turkiye-ile-ilgili-onemli-aciklama-517067.html

15/9/2018

Σχ: Αναρωτιόμαστε για την σκοπιμότητα της συνάντησης Πούτιν-Ερντογάν. Η μεν Ρωσία υποστηρίζει την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας να απελευθερώσει όλο το έδαφος που της ανήκει, ενώ η Τουρκία και στο παρελθόν αλλά και τώρα δημιούργησε, εκπαίδευσε, εξόπλισε και χρηματοδότησε (όχι βέβαια μόνη της..) τους κατσαπλιάδες ισλαμιστές. Ενώ παράλληλα ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ-γαμπρός του Ερντογάν ήταν αυτός που μέσω της εταιρίας Powertrans μετέφερε και εμπορευόταν το πετρέλαιο που έβγαζαν οι ισλαμιστές από τις περιοχές που είχαν καταλάβει…

Τώρα αν η αντιπαλότητα προς τις ΗΠΑ, μπορεί να λειτουργήσει σαν παράγων σύμπνοιας ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία, είναι κάτι που μέλει να δούμε.  

Previous Article

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ (!) ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΣΑΝ

Next Article

BINTEO-ANTAΡΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 σχόλιο

 1. Το πετρέλαιο των τζιχαντιστών το εμπορευόντουσαν Έλληνες. Δημοσίευμα με το οποίο οι Έλληνες εφοπλιστές παρουσιάζονται συνολικά ως λαθρέμποροι πετρελαίου των τζιχαντιστών στη Μεσόγειο φιλοξενούν διάφορες τουρκικές εφημερίδες, σε ανάλυση για τα λιμάνια της Τουρκίας που δένουν τα τάνκερ του παράνομου εμπορίου αργού πετρελαίου και τα δρομολόγια που ακολουθούν.

  Σύμφωνα με το άρθρο, ελληνόκτητα τάνκερ φέρονται να μεταφέρουν το παράνομο πετρέλαιο του βόρειου Ιράκ από την Τουρκία στο Ισραήλ – μάλιστα ο συνολικός όγκος του παράνομου πετρελαίου που έχει μεταφερθεί από τον Μάιο του 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2015, φτάνει στα 2,1 εκατομμύρια βαρέλια.

  Τα περισσότερα δρομολόγια, από το τουρκικό λιμάνι του Τζεϊχάν στο λιμάνι της πόλης Ασντόντ του Ισραήλ, τα έχει κάνει το ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο «United Emblem» έχει εκτελέσει τα περισσότερα δρομολόγια, αναφέρει η ιστοσελίδα της Zaman.

  Εκτός όμως από το συγκεκριμένο, σύμφωνα με την 15μελή λίστα που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα, λαθρεμπόριο πετρελαίου από την Τουρκία προς το Ισραήλ κάνουν άλλα 5 ελληνικά τάνκερ «United Dynamic», «Delta Sailor», «United Grace» και «United Carrier», καθώς και τα ελληνικής ιδιοκτησίας αλλά με ξένη σημαία -κυρίως Μάλτας- «Kamari», «Angelica An» κ.ά.

  Τα πλοία που εμφανίζονται στο δημοσίευμα είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας Marine Management Services, η οποία φέρεται να ανήκει στον γνωστό εφοπλιστή Γρηγόρη Καλλιμανόπουλο.

  Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα και το ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο United Emplem έχει εκτελέσει τα περισσότερα παράνομα δρομολόγια από το τουρκικό λιμάνι του Ceyhan μεταφέροντας το παράνομο πετρέλαιο του βορείου Ιράκ στο λιμάνι του Ισραήλ, Ashdod.

  Ο συνολικός όγκος του παράνομου πετρελαίου που έχει μεταφερθεί από την Τουρκία με τα ελληνικά τάνκερ προς το Ισραήλ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Zaman, από τον Μάιο του 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2015 φτάνει στα 2,1 εκατομμύρια βαρέλια! Τα περισσότερα δρομολόγια σύμφωνα πάντα με την Zaman, τα έχουν εκτελέσει τα ελληνικής ιδιοκτησίας πλοία United Emplem, United Dynamik και United Fortitude.
  Τα συγκεκριμένα πλοία με μια έρευνα στο γνωστό σάιτ για το καθεστώς ιδιοκτησίας όλων των φορτηγών πλοίων και των τάνκερ maritime-connector.com ανήκουν όλα στην εταιρεία MARINE MANAGEMENT SERVICES η οποία φέρεται να είναι ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου.
  Υπάρχει μάλιστα σχετικό δημοσίευμα και στην εφημερίδα Espresso.
  Συγκεκριμένα όλα τα αναφερόμενα πλοία ανήουν στις κάτωθι εταιρείες.

  United Emplem MARINE MANAGEMENT SERVICES – ATHENS, GREECE
  United Dynamik MARINE MANAGEMENT SERVICES ‐ ATHENS, GREECE
  Delta Sailor DELTA TANKERS – ATHENS, GREECE
  United Fortitude MARINE MANAGEMENT SERVICES – ATHENS, GREECE
  United Grace MARINE MANAGEMENT SERVICES – ATHENS, GREECE
  United Carrier MARINE MANAGEMENT SERVICES – ATHENS, GREECE
  Kamari δεν αναφέρουμε την εταιρεία διότι υπάρχουν δύο πλοία-τανκερ με το όνομα αυτό και το δημοσίευμα δεν αναφέρει το serial number.
  Angelica An ANCORA INVESTMENT – ATHENS, GREECE

  Το θέμα ήρθε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα στις 27 Ιουνίου 2014, από την τουρκική εφημερίδα Aydınlık, με αφορμή τους τότε βομβαρδισμούς από το Ισραήλ της λωρίδας της Γάζας.

  Η τουρκική εφημερίδα κατήγγειλε τότε ότι τα καύσιμα των ισραηλινών αεροπλάνων που βομβάρδιζαν την Γάζα, προέρχονταν από την Τουρκία και ήταν από τις πετρελαιοπηγές του βορείου Ιράκ που ελέγχονται από τους Κούρδους και εν μέρει από τους Τζιχαντιστές.

  Τα καύσιμα αυτά καθώς και το πετρέλαιο του βορείου Ιράκ, μεταφέρονταν κατόπιν συμφωνίας της τουρκικής κυβέρνησης με τους Κούρδους του βορείου Ιράκ, που είχαν αποδεσμευτεί από την νόμιμη κυβέρνηση της Βαγδάτης μετά την προέλαση των Τζιχαντιστών και την αποκοπή του βορείου Ιράκ από τον νότο, στα τουρκικά λιμάνια της Αλεξανδρέττας και της Μερσίνας και από εκεί φορτώνονταν σε ελληνικά τάνκερ για να κατευθυνθούν κυρίως προς το Ισραήλ.

  Συγκεκριμένα ένα πραγματικά «ιδιαίτερο» κύκλωμα αποτελούμενο από τους Κούρδους του β. Ιράκ, τους Τζιχαντιστές, την Τουρκία και το πιο εντυπωσιακό, από ελληνικά τάνκερ, είχε δραστηριοποιηθεί από το καλοκαίρι του 2014 για την εξαγωγή του παράνομου πετρελαίου του β. Ιράκ πρωτίστως προς το Ισραήλ, αλλά και προς τις ΗΠΑ.

  Η επιχείρηση αυτή για πολλούς συνδέθηκε και με τον πόλεμο της τιμής των υγρών καύσιμων, δίνοντας την ευκαιρία στους Αμερικανούς να ρίξουν τις τιμές, εξέλιξη που είχε πλήξει σε μεγάλο βαθμό την ρωσική οικονομία.

  Γι’ αυτό δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις που αφορούν στην αποκάλυψη κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών που εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο με το Ισλαμικό Κράτος…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *