Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Μπορέλ : Αν οι μετανάστες επιδιώκουν να διεισδύσουν σε μια χώρα διά της βίας, οι δυνάμεις ασφαλείας της έχουν καθήκον να υπερασπιστούν τα σύνορα

0 σχόλια Share:

………….

«Το ζήτημα του τρόπου αντιμετώπισης της Τουρκίας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση στην εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο κ. Μπορέλ σε συνέντευξή του στο Der Spiegel.

«Η Τουρκία είναι γείτονάς μας, δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτή τη γεωγραφία. Η χώρα ελέγχει τη ροή των προσφύγων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, προκαλεί προβλήματα στα μέλη της ΕΕ, Ελλάδα και Κύπρο. Αλλά η Τουρκία είναι επίσης υποψήφια προς ένταξη χώρα, όσο δεν αποφασίζουμε αυτό να το αλλάξουμε» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Ο ίδιος εκτιμά ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί μια συνολική συμφωνία με την Άγκυρα, για την οποία θα μπορούσε, όπως λέει, να βοηθήσει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει ότι ο Ερντογάν «χρησιμοποίησε τους πρόσφυγες ως μοχλό πίεσης έναντι της ΕΕ», ο Μπορέλ παρατήρησε ότι η Γερμανία, ως προεδρεύουσα του Συμβουλίου της ΕΕ, θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

«Κυρίως η καγκελάριος Μέρκελ είναι σε θέση να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Σε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να μπουν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα: Από τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο και τις παραβιάσεις του Δικαίου της Θάλασσας στα ανοιχτά της Ελλάδας και της Κύπρου και την υποστήριξη των σχεδόν 4 εκατομμυρίων προσφύγων, μέχρι τον ρόλο της Τουρκίας στην Συρία και την Λιβύη» ανέφερε ο κ. Μπορέλ.
Σε ερώτηση εάν ο τρόπος που αντιμετώπισε η Ελλάδα την προσπάθεια προσφύγων να περάσουν τα σύνορα στον Έβρο, αποτελεί ενδεδειγμένη στάση της ΕΕ ώστε να είναι «λιγότερο εκβιάσιμη» από την Τουρκία, ο κ. Μπορέλ απάντησε: «Ως δημοσιογράφος, εσείς μπορείτε να μιλάτε για “εκβιασμό”. Για έναν διπλωμάτη, τέτοιες λέξεις απαγορεύονται. Όπως γνωρίζετε, η ΕΕ καταδίκασε έντονα το ότι η τουρκική κυβέρνηση άνοιξε στοχευμένα προσωρινά τα σύνορα με την Ελλάδα. Και η Ελλάδα, όπως κάθε άλλη χώρα σε μία τέτοια κατάσταση, έχει καθήκον να προστατεύει τα σύνορά της. Εάν οι μετανάστες επιδιώκουν να διεισδύσουν σε μια χώρα διά της βίας, οι δυνάμεις ασφαλείας της έχουν καθήκον να υπερασπιστούν τα σύνορα με τα κατάλληλα μέσα».

Sputnik   19/7/2020

Σχ. : Για ποια 4 εκ. πρόσφυγες μιλά αυτός ;  Ότι ανοησία πει ο Ταγίπ πρέπει να την υιοθετεί;

Previous Article

Όποιος ¨μιλά, του κόβουν την γλώσσα¨…

Next Article

Ανάπηρος ανακρίθηκε νύχτα και επί ώρες στην αστυνομία για άρθρο που ΘΑ έγραφε !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *