Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

No Comments Share:

Πολυδιάστατη ιρακινή πολιτική από την Τουρκία

21912146

ΑΓΚΥΡΑ – Η πολιτική της έντασης που ακολουθούσε η Τουρκία σε σχέση με την κυβέρνηση του Ιράκ, μετατράπηκε σε ¨πολυδιάστατη πολιτική¨

Η Άγκυρα από την μια κάνει βήματα για την εξομάλυνση των σχέσεων της με την κυβέρνηση της Βαγδάτης και από την άλλη εμβαθύνει την πετρελαϊκή συνεργασία της με την κουρδική διοίκηση στο βόρειο Ιράκ.

Την ώρα που οι σχέσεις Άγκυρας-Βαγδάτης μπαίνουν στην οδό της εξομάλυνσης με την χτεσινή επίσκεψη του Κούρδου υπουργού Εξωτερικών του Ιράκ Χοσιάρ Ζεμπαρί, η κουρδική ηγεσία στο βόρειο Ιράκ αθόρυβα και διακριτικά έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Η κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν ολοκλήρωσε σε μεγάλο βαθμό τον αγωγό πετρελαίου μέσω του οποίου θα ρέει το πετρέλαιο που βγαίνει στην περιοχή της, αγωγός ο οποίος παρακάμπτει την Βαγδάτη και βγαίνει απευθείας στην Τουρκία.

Ο αγωγός αρχίζει από την Χουρμάλα, και εκτείνεται ως την υπό επίσης κουρδικό έλεγχο περιοχή της Φισκαμπούρ. Από την στιγμή που ο αγωγός εκεί θα συνδεθεί εκεί με τον αγωγό Κερκούκ – Γιουμουρταλίκ που περνά από εκεί, πλέον η κουρδική κυβέρνηση του βόρειου Ιράκ θα έχει αφήσει εντελώς από έξω την Βαγδάτη, στέλνοντας το πετρέλαιο της στο Γιουμουρταλίκ.

…………..

Εφ. Χουριέτ 25/10/2013

 

Previous Article

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 6ου ΑΙΩΝΑ

Next Article

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ FEMEN-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *