Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΥΡΟΣ

0 σχόλια Share:

ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΥΡΟΣ

Τούρκοι στρατιώτες στο Κόσσοβο ανέλαβαν καθήκοντα στην Νο1 Συνοριακή Πύλη όπου υπήρξαν οι συγκρούσεις.

Οι Τούρκοι στρατιώτες που υπηρετούνε εντός της ειρηνευτικής Δύναμης Κοσσόβου ανέλαβαν καθήκοντα στις συνοριακές πύλες 1 και 31 ανάμεσα σε Κόσσοβο και Σερβία, όπου υπήρξαν συγκρούσεις τον τελευταίο καιρό. Το τμήμα αποτελείται από έναν λόχο και εγκαταστάθηκε στην κρίσιμη πύλη του Λεπόσεβιτς, στα βόρεια του Κοσσόβου προς την Σερβία. Μιλώντας σχετικά με την ανάληψη της ασφάλειας από τους Τούρκους στρατιώτες, ο τουρκικής καταγωγής αντιδήμαρχος της Μιτροβίτσα Ερόλ Ζεκεριγιά, ανέφερε πως ο τουρκικός λαός που ζει στην Μιτροβίτσα είναι πολύ ικανοποιημένος από την εκ μέρους του τουρκικού στρατού ανάληψη καθηκόντων στην πύλη Νο1 όπου υπήρξαν έντονες συγκρούσεις.

Ο Ζεκεριγιά τόνισε πως ο τουρκικός στρατός μέχρι σήμερα στάθηκε δίπλα σε κάθε ανάγκη του λαού της Μιτροβίτσα, πως είναι υπερήφανοι για την ανάληψη καθηκόντων του τουρκικού στρατού στην κρίσιμη περιοχή της Μιτροβίτσα, και ότι ως λαός της Μιτροβίτσα αισθάνονται έτσι πιο ασφαλείς.

Ο Ζεκεριγιά ανέφερε πως ζήτησε ο τουρκικός στρατός να υπηρετεί συνεχώς στα σύνορα και ότι εκτός από τις πύλες 1 και 31 όπου υπήρξαν συγκρούσεις, ζήτησε οι Τούρκοι στρατιώτες να αναλάβουν καθήκοντα και εντός της πόλης.

Ο Ζεκεριγιά είπε πως η ανάληψη καθηκόντων από τον τουρκικό στρατό στην περιοχή της Μιτροβίτσα υπήρξε μια ένεση ηθικού για τον λαό της περιοχής, και ότι αυτό δεν το είχαν ζητήσει μόνο οι Τούρκοι που ζούνε εκεί αλλά και οι Αλβανοί. Ανέφερε πως ¨Βλέποντας τους Τούρκους στρατιώτες δίπλα μας αισθανόμαστε ασφάλεια. Οι Τούρκοι στρατιώτες πάντα ήταν δίπλα μας και ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί από τώρα και πέρα¨.

Όταν την προηγούμενη εβδομάδα στρατιώτες της KFOR θέλησαν να μετακινήσουν τσιμέντα που είχαν τοποθετήσεις στους δρόμους Σέρβοι της περιοχής, υπήρξαν συγκρούσεις στις οποίες τραυματίστηκαν 30 στρατιώτες της KFOR, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

 Ιστοσελίδα Askerhaber 5-12-2011

Previous Article

ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ

Next Article

Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΑΦΗΝΙΑΣΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *