Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΟΣΣΟΒΑΡΩΝ¨

No Comments Share:

“Θα φτιαχτούν και θα λειτουργήσουν όλα τα τζαμιά που είναι οθωμανική κληρονομιά¨

kurtulmusw

Θα φτιαχτούν και θα λειτουργήσουν σαν χώρος λατρείας όλα τα τζαμιά που είναι οθωμανική κληρονομιά, ανέφερε o αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, δήλωσε ότι η Τουρκία θα επιδιορθώσει ότι έχει απομείνει από το παρελθόν στο Κόσοβο.

«Ο χωρισμός μας κράτησε πολύ. Η αντάμωσή μας θα είναι πολύ πιο ζωντανή και πολύ πιο διαρκής».

Κατά την δεύτερη μέρα των επαφών του στο Κόσοβο, ο Κουρτουλμούς παρέστη στα εγκαίνια του Τζαμιού Μουράτ Μπέη και του Πολιτιστικού Κέντρου στην κωμόπολη Γιάνοβα του Λιπιάν, η αναστήλωση και ο εξωραϊσμός των οποίων πραγματοποιήθηκε από τον Τουρκικό Οργανισμό Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA).

Στην ομιλία που έκανε εδώ, ανέφερε ότι επί κομμουνισμού ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις στις θρησκείες στο Κόσοβο, διαλύθηκαν τζαμιά και εκκλησίες και οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να ζήσουν την πίστη τους.

«Εμείς οι Τούρκοι που είμαστε απόγονοι των Οθωμανών που έφυγαν από δω το 1912, εμείς τα αδέλφια σας, ξανάρθαμε εδώ μετά από έναν αιώνα, κοντά στα αδέλφια μας, τους Αλβανούς, τους Τούρκους, τους Βόσνιους, τους Κροάτες και κοντά σε όλους τους υπόλοιπους λαούς».

Αυτά είπε ο Κουρτουλμούς, τονίζοντας ότι πέρα από το τζαμί αυτό θα φτιαχτούν και θα λειτουργήσουν σαν χώρος λατρείας όλα τα τζαμιά που είναι οθωμανική κληρονομιά για να ενωθούν ξανά οι καρδιές.

Μετά από την ομιλία του ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης συνοδευόμενος από Κοσοβάρους υπουργούς, βουλευτές και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, πραγματοποίησε με προσευχές τα εγκαίνια του τζαμιού και έκανε την μεσημβρινή του προσευχή.

Αργότερα ο Νουμάν Κουρτουλμούς παρέστη στην δεξίωση της Εθνικής Γιορτής Τούρκων του Κοσόβου για τις 23 Απριλίου που διοργανώθηκε σε μια αίθουσα στο Πρίζρεν.

Εδώ δήλωσε ότι ήρθε στο Κόσοβο παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του στην Τουρκία και υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα είναι πάντοτε με το μέρος των Κοσοβάρων.

TRT  25/4/2016

Previous Article

ΜΑΥΡΗ MOIΡΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΙ ΝΟΜΟΙ…

Next Article

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *