Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΥΓΝΩΜΟΝ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

No Comments Share:

ΕΥΓΝΩΜΟΝ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου σχολίασε στο TRT τη διαδικασία αναγνώρισης

 Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες του Κοσόβου για αναγνώριση στο διεθνές πεδίο.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου Ενβέρ Χοτζάι που βρίσκεται στην Αίγυπτο στο πλαίσιο επαφών σχετικά με την αναγνώριση της χώρας του, αξιολόγησε τη διαδικασία στο TRT.

Ο Κοσοβάρος υπουργός Εξωτερικών αφού επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα αναγνώρισαν το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος διάφορες χώρες, σημείωσε πως το Κόσοβο αισθάνεται πλέον ανεξάρτητη και με τις πολιτικές που ακολουθεί η Σερβία τα δύο τελευταία χρόνια.

«Εδώ και δύο χρόνια η Σερβία καθορίζει τις πολιτικές της αποδεχόμενη ότι το Κόσοβο είναι ανεξάρτητο κράτος. Για παράδειγμα πέρυσι υπογράψαμε συμφωνία κοινού ελέγχου στα σύνορα. Ανοίξαμε τέσσερις συνοριακές διαβάσεις τον Δεκέμβριο μήνα. Θα ανοίξουμε άλλες δύο συνοριακές πύλες φέτος τον Ιανουάριο. Όταν μια χώρα ανοίγει νόμιμα συνοριακές πύλες αυτό σημαίνει πως έχουν χαραχτεί και ουσιαστικά τα σύνορα. Είμαστε ένα ανεξάρτητο κράτος με δικά του εδάφη και σύνορα, που έχουν αναγνωρίσει διάφορα μέλη του ΟΗΕ» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου.

Ο  Χοτζάι υπογράμμισε και τον ρόλο που διαδραμάτισε η Τουρκία στη αναγνώριση του Κοσόβου από διάφορες χώρες και συνέχισε λέγοντας :

« Η Τουρκία παρέχει σθεναρή υποστήριξη στο Κόσοβο. ‘Έχουμε γερούς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς. Οι σχέσεις μας με τους Τούρκους αξιωματούχους, με πρώτο τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Νταβούτογλου, είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Ήταν μεγάλη η υποστήριξη της Τουρκίας στη διαδικασία ίδρυσης ενός σύγχρονου κράτους και κοινωνίας κατά τη διάρκεια και μετά τον πόλεμο. Η Τουρκία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της ειρήνης και σταθερότητας. Η υποστήριξη αυτή συνεχίσθηκε και τα πέντε τελευταία χρόνια, κατά τη διαδικασία αναγνώρισης του Κοσόβου ως ανεξάρτητο κράτος».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου αφού ανέφερε πως το Κόσοβο συμπεριλαμβάνεται στον χάρτη ενοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε πως εκτιμάται και από την ΕΕ η απόσταση που διάνυσαν τα πέντε τελευταία χρόνια σαν ανεξάρτητο κράτος.

Ο  Χοτζάι τόνισε τέλος ότι οι βασικοί στόχοι τους στην πορεία είναι η βελτίωση της οικονομίας και η πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων της ΕΕ.

 TRT 17/1/2013

Previous Article

ΕΤΣΙ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Next Article

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΤΣΟΛΑΚ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *