Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕΣΩ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

No Comments Share:

15χρονοι Κοσοβάροι πήγαν στο Τσανάκκαλε όπου μαρτύρησαν οι παππούδες τους

280820160925405296892_2
Στα πλαίσια του σχεδίου ¨15χρονοι Κοσσοβάροι στο Τσανάκκαλε¨ του υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού της Τ.C. , περίπου 100 μαθητές της τελευταίας τάξης γυμνασίου Τούρκων του Κοσσόβου, πήγαν στο Τσανάκκαλε.
Στα πλαίσια του σχεδίου αυτού που πραγματοποιείται με προσπάθεια και από το Δημοκρατικό Τουρκικό Κόμμα Κοσόβου (KDTP) μαθητές της τελευταίας τάξης γυμνασίου της Πρίστινας του Κοσσόβου που παρακολουθούν παιδεία στα τουρκικά, μετέβησαν στα εδάφη όπου έπεσαν ως μάρτυρες οι πρόγονοι τους.

Τους μαθητές που ξεκίνησαν από την Πρίστινα, τους ξεπροβόδησαν εκτός από τις οικογένειες τους, η πρέσβης της Τουρκίας στο Κόσσοβο Κιβιλτζίμ Κιλίτς και στελέχη του KDTP. Σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το θέμα αυτό η πρέσβης Κιλίτς είπε πως με την στήριξη του υπουργείου Νεολαίας κι Αθλητισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας και τα πλαίσια του σχεδίου αυτού που γίνεται για πρώτη φορά, 15χρονοι Τούρκοι-Κοσοβάροι θα βιώσουν το πνεύμα του Τσανάκκαλε στο οποίο έπεσαν ως μάρτυρες οι παππούδες τους. Ο αντιπρόεδρος της βουλής του Κοσόβου Φικρίμ Ντάμκα, είπε πως στα πλαίσια του σχεδίου αυτού που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στέλνονται στο Τσανάκκαλε Τούρκοι μαθητές μόνο από την Πρίστινα, αλλά ότι του χρόνου θα στείλουν μαθητές που παρακολουθούνε παιδεία στα τουρκικά και από άλλες πόλεις του Κοσόβου.

Οι νέοι οι οποίοι για πρώτη φορά ξεκινούσαν για να πάνε στην Τουρκία, είπαν ότι ήταν πολύ χαρούμενοι. Ανέφεραν πως για το Τσανάκκαλε διάβαζαν στα βιβλία τους και ότι είναι ενθουσιασμένοι καθώς θα βιώσουν εκεί το πνεύμα του. Οι νέοι θα μείνουν περίπου μια εβδομάδα στην Τουρκία και εκτός από το Τσανάκκαλε θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούνε και την Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στον Πόλεμο του Τσανάκκαλε έπεσαν ως μάρτυρες πάνω από άτομα από την Πρίστινα. Στο μνημείο του Τσανάκκαλε  υπάρχουν πολλοί τάφοι που γράφουν ¨Πρίστινα¨

http://www.dha.com.tr/kosovali-15liler-dedelerinin-sehit-dustugu-canakkaleye-gitti_1313197.html
28/8/2016

Previous Article

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ GTGB ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Next Article

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *