Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΙΝΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

No Comments Share:

Θρασεία απειλή από την ερυθρή Κίνα σχετικά με το ¨Ανατολικό Τουρκιστάν¨

Οικονομική απειλή από το Πεκίνο προς την Τουρκία, για την κριτική που ασκεί στην καταπιεστική πολιτική σε βάρος των Ουιγούρων Τούρκων. Η Κίνα εξαπέλυσε απειλή διαμέσου των οικονομικών σχέσεων

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της διεθνούς επικαιρότητας είναι η κατάσταση των Ουιγούρων Τούρκων, ένα θέμα για το οποίο συνεχίζεται η κριτική. Η κυβέρνηση του Πεκίνου ενάντια σε αυτό καταβάλλει μία σειρά από προσπάθειες.
H Κίνα προειδοποίησε πως εάν η Τουρκία συνεχίσει να ασκεί κριτική για το θέμα της κατάστασης των Ουιγούρων Τούρκων τότε θα τεθούν σε κίνδυνο οικονομικές σχέσεις με το Πεκίνο.

Οικονομική απειλή προς την Τουρκία

Η Κίνα ανακοίνωσε πως μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και των υποδομών ενδεχομένως θα μπορούσαν να επηρεαστούν αρνητικά από αυτό.
Ο πρέσβης της Κίνας στην Άγκυρα Ντενγκ Λη μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς είπε: ¨Μεταξύ φίλων μπορεί να υπάρχουν παρεξηγήσεις ή και διαφορές απόψεων. Αυτά μπορούμε να τα λύσουμε με διάλογο. Αλλά το να κατηγορείτε παντού τον φίλο σας δεν είναι μία εποικοδομητική στάση. Εάν επιλέγετε μία μη εποικοδομητική οδό, τότε η κοινή εμπιστοσύνη και κατανόηση βλάπτεται και αυτό προκαλεί ζημιά στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις” .
Ο Ντενγκ Λη είπε πως κινεζικές εταιρείες κοιτάζουν για επενδύσεις στην Τουρκία μεταξύ των οποίων και για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού.
Ο εμπορικός τζίρος μεταξύ Κίνας και Τουρκίας όσο κι αν ο εμπορικός τζίρος μεταξύ Κίνας και Τουρκίας καθημερινά αυξάνεται αν δούμε τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο εμπορίου για το 2018 βλέπουμε ότι ενώ οι εισαγωγές μας ήταν 16 δισεκατομμύρια δολάρια οι εξαγωγές μας ήταν 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Εάν υπολογίσουμε την ισορροπία εσόδων-εξόδων, διακρίνεται πως το εμπόριο είναι σε βάρος της Τουρκίας διότι είμαστε στα 14 δισεκατομμύρια δολάρια μείον στις εξαγωγές.
https://www.yeniakit.com.tr/haber/kizil-cinden-turkiyeye-kustah-dogu-turkistan-tehdidi-636489.html

1/3/2019

Previous Article

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΟΤ

Next Article

ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ¨ΑΡΩΜΑ¨ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *