Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε.;¨

No Comments Share:

 

Κάτι Πίρι:Για πόσο ακόμη θα συντηρούμε το όνειρο της Τουρκίας να γίνει μέλος της Ε.Ε. ;
Η εισηγήτρια Τουρκίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κάτι Πίρι, δήλωσε πως δεν μπορεί να αντιληφθεί για ποιόν λόγο παρά τις αρνητικές εξελίξεις στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας σκέψης δεν διακόπηκαν οι διαπραγματεύεσιες ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ε.Ε.

Η Ολλανδέζα βουλευτής δήλωσε πως ¨Υπό αυτές τις συνθήκες για πόσο ακόμη θα συντηρήσουμε την ψευδαίσθηση της Τουρκίας πως έχει επιλογή να γίνει μέλος της Ε.Ε. ;¨ .

Η Κάτι Πίρι μετείχε στην εκπομπή “Buitenhof ¨ ολλανδικού καναλιού και εκεί σχολίασε την σύνοδο κορυφής Τουρκίας-Ε.Ε. που έγινε στην Βάρνα.

Σύμφωνα με την είδηση από το BΒC-τουρκικά, η Πίρι εκεί κατέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν στην Τουρκία στο θέμα των ελευθεριών και υπενθύμισε πως ακόμη βουλευτές, δημοσιογράφοι και κάποιοι πολίτες της Ε.Ε, βρίσκονται στις φυλακές της Τουρκίας.

Η εισηγήτρια της Ε.Ε. σχετικά με την Τουρκία, είπε πως παρόλα αυτά ο ΠτΔ Ταγίπ Ερντογάν στήνει όνειρα για να γίνει μέλος στην Ε.Ε. και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μη διακόπτοντάς τις σχέσεις της με την Τουρκία, διατηρεί ακόμη όρθιο αυτό το όνειρο.

Η Ολλανδή ευρωβουλευτής  δήλωσε: ¨Πρέπει να εξηγηθεί στον πρόεδρο Ερντπγάν ότι όχι από τις δηλώσεις, αλλά από αυτά που κάνει, δείχνει μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα¨.

Σύμφωνα με την Πίρι η Ε.Ε. έχει συμφέροντα στο θέμα της Τουρκίας. Για αυτό τον λόγο όπως είπε, η ηγεσία των Βρυξελλών από την αρχή προσπάθησε να υπάρξει μια προσέγγιση της Τουρκίας με την Ε.Ε, , αλλά παρόλα αυτά οι διαπραγματεύσεις Ε.Ε. –Τουρκίας από την αρχή προχωρούσαν δύσκολα.

Η Πίρι συνέχισε λέγοντας: Δείτε τώρα την παρούσα κατάσταση, 10 συνάδελφοι μου βουλευτές βρίσκονται στην φυλακή. Η 6η χώρα στον κόσμο σε φυλακισμένους δημοσιογράφους. Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος 150.000 άτομα εκδιώχθηκαν από τις δουλειές τους και 50.000 προφυλακίστηκαν. Πριν από δύο εβδομάδες ο τελευταίος ανεξάρτητος όμιλος ΜΜΕ πουλήθηκε σε φίλο του Ερντογάν. Την επόμενη χρονιά θα τεθεί σε εφαρμογή η συνταγματική αλλαγή και οι αρμοδιότητες του Ερντογάν θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Το ερώτημα μου είναι το εξής: πως ¨Υπό αυτές τις συνθήκες για πόσο ακόμη θα συντηρήσουμε την ψευδαίσθηση της Τουρκίας πως έχει επιλογή να γίνει μέλος της Ε.Ε. ;¨ .

https://www.birgun.net/haber-detay/kati-piri-turkiye-nin-ab-ye-uyelik-hayalini-daha-ne-kadar-surdurecegiz-210480.html

3/4/2018

Previous Article

THN ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ…

Next Article

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝ.ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *