Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Απόρρητο έγγραφο που δείχνει (πάλι) κατασκοπεία της Τουρκίας σε ξένο έδαφος…

0 σχόλια Share:

Απόρρητο έγγραφο αποκαλύπτει κατασκοπεία  από την τουρκική πρεσβεία ατόμων που ασκούν κριτική και των νομικών τους εταιρειών στη Μολδαβία

ένα απόρρητο έγγραφο που ελήφθη από την Nordic Mόνιτορ αποκαλύπτει πώς οι Τούρκοι διπλωμάτες συνέλεξαν πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των επικριτών του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Μολδαβία και παρουσίασαν τις εταιρείες τους σαν μέρος τρομοκρατικής οργάνωσης.
Το έγγραφο με ημερομηνία 15 Οκτωβρίου 2018 είναι υπογεγραμμένο από τον Ζαφερ Οζαν Τιργιακι-αναπληρωτή επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης λαθρεμπορίου και οργανωμένου εγκλήματος του αστυνομικού τμήματος Ερζερούμ και επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι εκθέσεις πληροφοριών που συντάσσονται από τουρκικές διπλωματικές αποστολές χρησιμοποιούνται σε ποινικές υποθέσεις ως μέρος μιας μεγάλης κλίμακας κατασκοπείας σε βάρος των κριτικών και αντιπάλων της κυβέρνησης που ζουν στο εξωτερικό.

Στην επίσημη αλληλογραφία ενημέρωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Ερζερούμ, για τις νομικές δραστηριότητες του Σαδίκ Κεσμετζι στην Τουρκία και το εξωτερικό, με αναφορά σε επιστολή που ελήφθη από τον υπουργείο Εξωτερικών,  περιέγραψε την Star Light SRL μία εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Κεσμετζι στην Μολδαβία ως τρομοκρατική οντότητα. Είναι προφανές ότι οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από  διπλωμάτες στο Κισινάου μεταφέρθηκαν σε αστυνομία του Ερζερούμ από το υπουργείο, με σκοπό την κίνηση ποινικών διαδικασιών κατά των ανθρώπων που ονομάστηκαν από την τουρκική πρεσβεία στη Μολδαβία.

Όπως έγινε σε όλες τις πολιτικά υποκινούμενες ποινικές διώξεις σε βάρος των οπαδών του Γκιουλέν στην Τουρκία, έτσι και στην περίπτωση του Κεσμετζι, ως κύρια αποδεικτικά στοιχεία για την έκδοση εντάλματος σύλληψης αναφέρονται ότι κατέθεσε πόσα στην Bank Asya, ότι εργάστηκε εθελοντικά σε οργανισμούς που συνδέονται με τον Γκιουλέν και ότι χρησιμοποιεί μία εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων (Bylock) η οποία κατέβηκε περισσότερες από 600 χιλιάδες φορές από το google play και το app store παγκοσμίως.

Η απόρρητη αναφορά υπογεγραμμένη από τον Ζαφερ Οζαν Τιργιακι

Σύμφωνα με το έγγραφο η εργασία σε σχολεία οργανισμούς και εταιρείες που ιδρύθηκαν από επιχειρηματίες που φαίνεται να είναι κοντά στην κίνηση και όλα είναι όπως και η αποστολή παιδιών στα σχολεία της οργάνωσης θεωρούνται ως πράξη τρομοκρατίας.
Εκτός από τον Κεσμετζι, ο Τιργιακι επισημαίνει πολλά άτομα ως εγκληματίες επειδή είχαν καταθέσεις στην Βank Αsya, που κάποτε ήταν o μεγαλύτερος ισλαμικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός στην Τουρκία μέχρι το 2015 όταν και κατασχέθηκε παράνομα από την κυβέρνηση. Επιπλέον το κατέβασμα του συστήματος ByLock, που ήταν μία διαθέσιμη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω smartphone,  ορίστηκε ως τρομοκρατική πράξη.

Η τουρκική πρεσβεία του Κισινάου ήταν εμπλεκόμενη επίσης στην παράνομη σύλληψη και απέλαση επτά Τούρκων δασκάλων που εργαζόταν για μία ομάδα σχολείων σχετιζόμενων με την ομάδα Γκιουλέν. Το γεγονός συνέβη το Σεπτέμβριο του 2018 από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας και της Μολδαβίας. Οι δάσκαλοι μεταφέρθηκαν στην Τουρκία από αξιωματούχους της τουρκικής υπηρεσίας Πληροφοριών και φυλακίστηκαν.

…….

……..

Νορντικ Μονιτορ  30/4/2020

Previous Article

H Αγία Σοφία Τραπεζούντας που έγινε τζαμί…

Next Article

¨Απαγορευμένα ονόματα¨ για το τουρκικό υπουργείο Παιδείας !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *