Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτουν εκτεταμένη κατασκοπεία από την τουρκική πρεσβεία σε βάρος διαφωνούντων στην Νορβηγία 

0 σχόλια Share:

 

Απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας αποκαλύπτουν πως οι Τούρκοι διπλωμάτες συνέλεξαν πληροφορίες για τις δραστηριότητες αυτών που ασκούσαν κριτική στον Τούρκο Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νορβηγία, παρουσιάζοντας τις οργανώσεις τους και αναφέροντας τα ονόματά τους σαν να ήταν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ένα επίσημο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Προξενικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών της 21ης ​​Οκτωβρίου 2016 επιβεβαιώνει την παράνομη δραστηριότητα κατασκοπείας στη Νορβηγία, για την οποία εδώ και ακιρό υπήρχαν υποψίες. Το έγγραφο δείχνει το πώς κατασκοπεύονται αυτοί που ασκούν κριτική, τόσο αυτοί που ζουν στη Νορβηγία εδώ και δεκαετίες, αλλά και όσοι πρόσφατα είχαν αναζητήσει καταφύγιο για να ξεφύγουν από την τεράστια καταστολή στην Τουρκία.

Οι παράνομες προσπάθειες από στοιχεία του τουρκικού καθεστώτος στοχεύουν στα άτομα που ασκούν κριτική, στο πλαίσιο του ¨μακριού χεριού¨ του προέδρου Eρντογάν και της εκστρατείας εκφοβισμού για την καταστολή των διαφωνούντων φωνών ακόμη και μεταξύ των ομάδων της διασποράς. Οι πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι Τούρκοι διπλωμάτες στο Όσλο μεταφέρθηκαν στο γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας από το υπουργείο, για να ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον όσων ονομάστηκαν από την τουρκική πρεσβεία στο Όσλο.

Σύμφωνα με την επίσημη αλληλογραφία, 45 Τούρκοι και Νορβηγοί υπήκοοι που είναι εκπρόσωποι νορβηγικών σχολείων, ιδρύματων διαλόγου και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατατάχθηκαν από το τουρκικό διπλωματικό προσωπικό ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι επικριτές και οι οργανώσεις αυτές πιστεύεται ότι είναι συνδεδεμένοι με το κίνημα Γκιουλέν, ένας φορέα που ασκεί κριτική στο καθεστώτος Eρντογάν σχετικά με την διαδεδομένη διαφθορά στην κυβέρνηση και την ενδυνάμωση και χρηματοδότηση των ριζοσπαστικών τζιχάντικων ομάδων του Ερντογάν σε Συρία και Λιβύη.

Απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που επιβεβαιώνει την παράνομη κατασκοπευτική δραστηριότητα των Τούρκων αξιωματούχων στη νορβηγική επικράτεια: (Τα ονόματα τροποποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας)

Μερικοί από τους Τούρκους υπηκόους εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στις οργανώσεις αυτές μετά από αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016

Ένα μεταγενέστερο κείμενο στο έγγραφο έδειξε ότι ο κατάλογος διανεμήθηκε επίσης στην Αστυνομική Διεύθυνση της Άγκυρας για περαιτέρω διοικητικές ή νομικές ενέργειες εναντίον των ατόμων που είχαν προφίλ. Είναι σαφές ότι ο φάκελος που δημιουργήθηκε στην τουρκική πρεσβεία πυροδότησε πολλές ποινικές διώξεις με κατηγορίες περί τρομοκρατίας. Το έγγραφο δείχνει ότι οι οδηγίες διαβιβάστηκαν στα αστυνομικά τμήματα σε διάφορες επαρχίες όπου διατηρούνται δεδομένα σχετικά με τον πληθυσμό.

Εκτός από τις αυθαίρετες τιμωρίες στην Τουρκία με αμφισβητούμενες εγκληματικές κατηγορίες, οι άνθρωποι που απαριθμούνται στο έγγραφο, βρέθηκαν να τους αρνούνται και τις προξενικές υπηρεσίες στο Όσλο.

Στην Τουρκία, πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι που συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν έχουν τεθεί σε εγκαταστάσεις κράτησης τα τελευταία τρία μόνο χρόνια με παρόμοιες κατηγορίες. Με βάση τους καταλόγους-προφίλ, άνθρωποι συνελήφθησαν, διερευνήθηκαν και ακόμη διώχθηκαν στην Τουρκία. Τα περιουσιακά στοιχεία τους κατασχέθηκαν, ενώ μέλη της οικογένειας και συγγενείς αποτέλεσαν επίσης αντικείμενο ποινικών διώξεων. Η εργασία ως εκπαιδευτικός στα σχολεία που διοικούνται από το κίνημα Γκιουλέν στο εξωτερικό ή και η φοίτηση παιδιών σε αυτά τα σχολεία θεωρείται ως πράξη τρομοκρατίας από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Όπως διαπιστώθηκε σε προηγούμενες εκθέσεις της Nordic Monitor, οι τουρκικές διπλωματικές αποστολές παραβίασαν τους εγχώριους νόμους των κρατών υποδοχής και τις αρχές του διεθνούς δικαίου, διενεργώντας παράνομες εκστρατείες συγκέντρωσης πληροφοριών και εκτεταμένες επιχειρήσεις πληροφοριών. Ομοίως, αυτή η αλληλογραφία επιβεβαίωσε ότι οι νορβηγικές οργανώσεις που είχαν δεόντως εξουσιοδοτηθεί και έχουν λάβει άδεια σύμφωνα με τον τοπικό νόμο χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές οντότητες από την τουρκική πρεσβεία σε σαφή αντίφαση με την προοπτική των νορβηγικών αρχών.

Μεταξύ των οργανώσεων που κατασκοπεύουν οι Τούρκοι διπλωμάτες ήταν η Διεθνής Σχολή Norlights και η Διεθνής Σχολή του Όσλο Wergeland, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το νορβηγικό κράτος. Εκτός από το Νορβηγικό-Τουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο, τα διαπολιτισμικά κέντρα και οι μη κερδοσκοπικές και εθελοντικές οργανώσεις όπως το Moss Kultur-org, το Mangfoldhuset Trondheim και το Mangfoldhuset Ung ήταν μεταξύ των φορέων που σύμφωνα με το έγγραφο αναφέρθηκαν από την τουρκική πρεσβεία.

Κατασκοπία της τουρκικής κυβέρνησης σε βάρος νορβηγικών οργανώσεων

……………..

…………….

Nordic Monitor  12/8/2019

Previous Article

Τα λόγια τα μεγάλα του ψευδομουφτή Κομοτηνής….

Next Article

5.341 τραυματίες  !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

massa risus. ut quis ipsum dictum venenatis, mi, nec adipiscing