Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Εκπρόσωπος Ερντογάν: ¨Θέλουμε να κάνουμε την Μεσόγειο μια θάλασσα ειρήνης¨…

No Comments Share:

………
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε ότι η Τουρκία είχε προτείνει και σε άλλες χώρες συμφωνίες αντίστοιχες με αυτή που έγινε με τη Λιβύη.
Την αποχώρηση των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ από τη Σύρτη και την Τζούφρα απαιτεί η κυβέρνηση της Λιβύης υπό τον Σάρατζ ως προϋπόθεση για τη διεξαγωγή συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

Ο Καλίν, μιλώντας στο CNN Turk, πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι πρόθυμες να παίξουν «καθοριστικό ρόλο» στην εμφύλια σύρραξη στη Λιβύη.

Ο ίδιος εξαπέλυσε βολές κατά του Χαφτάρ τονίζοντας ότι προκαλεί χάος στη Λιβύη, έχοντας και την υποστήριξη της Γαλλίας. «Ο Χαφτάρ προκαλεί σοβαρή ζημιά στη Λιβύη. Ο Χαφτάρ, υποστηριζόμενος από τη Γαλλία, παίζει επικίνδυνα παιχνίδια προκαλώντας χάος» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερθείς στη συμφωνία Τουρκίας–Λιβύης, ο Ιμπραήμ Καλίν τόνισε ότι ήταν «πολύ σημαντική», καθώς «διακόψαμε τα σχέδια που είχαν στόχο να μας φυλακίσουν στις ακτές της Τουρκίας στην περιοχή της Αττάλειας». «Κάναμε προτάσεις για παρόμοιες συμφωνίες (σ.σ. οριοθέτηση ΑΟΖ) και σε άλλες χώρες εκτός από τη Λιβύη» πρόσθεσε, μάλιστα, ο ίδιος.Καταλήγοντας σημείωσε ότι η Τουρκία είναι σε επαφή με όλες τις χώρες για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.

Θέλουμε να κάνουμε τη Μεσόγειο μια θάλασσα ειρήνης» σημείωσε εξαπολύοντας βολές κατά όσων αγνοούν την Τουρκία: ¨Κάθε βήμα που κάνετε, αγνοώντας την Τουρκία, είναι μάταιο. Δεν θέλουμε εντάσεις με κανέναν, αλλά όταν γίνεται απόπειρα καταπάτησης των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας, θα παίρνουν απάντηση¨.

Sputnik  26/6/2020

Previous Article

¨Μια εξαίρετη και αδερφική συνάντηση¨ με τους εχθρούς της πατρίδας μας….

Next Article

Γροθιές κατά του φυγάδα εισαγγελέα στην Γερμανία !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *