Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΜΜΕΣΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ: ¨ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ S-400¨…

0 σχόλια Share:

Οι S-400 ήταν ένα αποτελεσματικό οπλικό σύστημα, τώρα όμως είναι απειλή

Ο καθηγητής Μπαμπούρογλου ανέφερε πως κατά την διαδικασία αγοράς του συστήματος S-400 από τη Ρωσία, συνεχίζουν να έρχονται οι αντιδράσεις από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και τώρα σε αυτές προστέθηκε και το ΝΑΤΟ και προσθέτει πως ¨Οι S-400 χθες ήταν ένα αποτελεσματικό οπλικό σύστημα, ενώ τώρα είναι μία απειλή.¨

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις και αντιδράσεις από τις ΗΠΑ σχετικά με το αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα s-400 που θα παραλάβει η Τουρκία από την Ρωσία. Τελευταία έχουν γίνει ανακοινώσεις-προειδοποιήσεις από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας και από τον σύμβουλο Εθνικής ασφαλείας του Τραμπ, οι οποίες εμπεριέχουν το κοινό μήνυμα πως σε περίπτωση που παραληφθούν οι S-400 οι συνέπειες θα είναι βαριές. Σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το θέμα ο απόστρατος αντιστράτηγος και ειδικός σε θέματα στρατηγικής-καθηγητής πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη Ναίμ Μπαμπούρολγου είπε: “Οι S-400 χθες ήταν ένα αποτελεσματικό οπλικό σύστημα ενώ τώρα είναι μία απειλή” .

“Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΈΤΕΙ S-300”

Ο Μπαμπούρολγου τόνισε πως υπάρχουν πολλές λανθασμένες απόψεις σχετικά με την απόφαση που πήρε ο  Ελληνοκυπριακός τομέας το 1998 όταν αγόρασε από την Ρωσία τους S-300 και είπε:

¨Αυτό δεν είναι θέμα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ούτε μεταξύ Τουρκίας και ελληνοκυπριακού τομέα. Είναι ένα θέμα μεταξύ του ΝΑΤΟ και των ρωσικής κατασκευής πυραύλων. Οι πύραυλοι αυτοί συνιστούν ρίσκο ασφαλείας και κίνδυνο για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έλαβαν υπόψη τις δίκαιες αντιρρήσεις της Τουρκίας και οι S-300 δεν στάλθηκαν στον ελληνοκυπριακό τομέα. Με διαμεσολάβηση από τις ΗΠΑ στάλθηκαν σε μία αποθήκη στην Κρήτη της Ελλάδας. Δηλαδή ο Ελληνοκυπριακός τομέας αγόρασε τους S-300, πλήρωσε τα χρήματα αλλά το σύστημα δεν τοποθετήθηκε. Κρατείται σε μία αποθήκη στην Ελλάδα. Το ΝΑΤΟ ποτέ δεν ενσωμάτωσε στο δίκτυο του αυτά τα ρωσικής κατασκευής συστήματα. Από το 2014 και μετά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αναζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης των S-300 που έχει τοποθετημένους η Ρωσία σε διάφορες χώρες. Δοκίμασαν το τι θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυτοί οι πύραυλοι, στα πλέον εξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ . Για αυτό το λόγο έγινε δοκιμή σε άσκηση των S-300 που βρίσκονται στην Ελλάδα. Κατά τον ίδιο τρόπο τους δοκίμασε και το Ισραήλ. Η Ελλάδα δηλαδή, δεν τα χρησιμοποίησε για να αναπτύξει το δικό της αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα, δεν τα ενέταξε στην αντιαεροπορική της άμυνα ούτε τα χρησιμοποίησε εναντίον κάποιας απειλής¨.

…………………..

ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Μπαμπούρογλου είπε πως σε περίπτωση που παραληφθούν οι S-400 δεν θα δοθούν τα F-35 και πρόσθεσε : ¨Τα F-35 από το 2020 θα έχουν κρίσιμη σημασία για την βαρύτητα και την αποτρεπτικότητα της Τουρκίας στην περιοχή. Αν παραληφθούν οι S-400, θα γίνουν βήματα από τις ΗΠΑ που θα επηρεάσουν αρνητικά την οικονομία. Δεν θα είναι έκπληξη αν με την έναρξη της τοποθέτησης των S-400,δούμε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να κλιμακώνουν την ένταση σε κάθε μέτωπο.

……………………

https://www.sondakika.com/haber/haber-s-400-etkili-bir-silah-sistemiydi-simdi-ise-tehdit-11965658/

19/4/2019

Σχ: Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε δημόσια δήλωση κάποιου Τούρκου που έστω και έμμεσα λέει πως δεν πρέπει να παραληφθούν οι S-300. Και μάλιστα δημοσιεύονται οι δηλώσεις αυτές σε μια φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα. Μήπως κάποιος στην Άγκυρα, εκεί μέσα στα 1000 δωμάτια ετοιμάζεται να κάνει κωλοτούμπα ;  

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΓΙΑ S-400 KAI F-35

Next Article

ΒΙΝΤΕΟ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩΝ/ΛΗΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!