Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΙΚΙΛ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

0 σχόλια Share:

Πως οργανώνεται η ΙΚΙΛ στην Τουρκία : Συνομιλία με μέλος της ΙΚΙΛ στο Άντεπ

image
Η οργάνωση της ΙΚΙΛ στην Τουρκία έχει παρόμοια χαρακτηριστικά σε διάφορους νομούς : Οπισθοδρομική ιδεολογία, επίδραση από τα θρησκευτικά τάγματα, φτώχεια, έλλειψη μέλλοντος, ναρκωτικά, έχθρα κατά των αλεβιτών, ενδεχόμενο για μια καλύτερη ζωή… Να η αλήθεια για την ΙΚΙΛ από έναν νέο που κατάγεται από το Άντεπ και περιμένει την σειρά του για την ¨τζιχάντ¨ …

image

Ο Κιαμήλ* ένας νέος στην συνοικία Γκιουλούτζε, μια από τις φτωχές συνοικίες του Άντεπ. Όπως και οι περισσότεροι γειτονες του, έτσι και αυτός κατάγεται από την Ούρφα. Είναι 25 ετών και το λύκειο το εγκατέλειψε. Η οργάνωση μια φορά στους δύο μήνες στέλνει μαχητές με πομπή. Αυτός λοιπόν περιμένει την σειρά του να πάει. Λέει πως θα πάει είτε στην Συρία είτε στο Ιράκ. Εδώ δεν είναι όπως σε πολλές πόλει της Τουρκίας όπου κολλάνε αυτοκόλητα σε αυτοκίνητα. Εδώ ανοίγουν σταντ σε πλατείες, οργανώνουν δράσεις και κάνουν εκστρατείες συγκέντρωσης χρημάτων.

Οργάνωση μέσω των ¨ Κουράν Κουρσού¨
Αυτές οι ανοιχτές δράσεις υπέρ της τζιχάντ, άρχισαν πρόσφατα. Στους νότιους όμως μας γειτόνους τα κυκλώματα που οργανώνουν ανθρώπους για να συρρέυσουν για την τζιχάντ, χρόνια τώρα δουλευουν εντατικά.


Το Άντεπ είναι μια από τις πόλεις όπου είναι ενεργά αυτά τα κυκλώματα. Σε συνοικίες του Άντεπ, όπως Καραγιλάν, Ουνάλντι, Περιλίκαγια,,Σεχρέκουστου και Τουρκμένοι, τα συνδεόμενα ιδεολογικά με την Αλ Κάιντα σπίτια της οργάνωσης, που έχουν ονομαστεί ¨κουράν κουρσού ¨ είναι ευρέως διαδεδομένα.

Ένα μπακάλικο που ανήκει σε Σύριο στο Άντεπ

Οι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά με το κύκλωμα, το 2008 όταν έγινε επιχείρηση κατά της Αλ Κάιντα στην περιοχή.στην επιχείρηση εκείνη υπήρξε σύγκρουση με την αστυνομία και ένας από τους θανόντες ήταν ένας φούρναρης από την περιοχή Καρσιγιακά.
Ρωτάμε τον μπακάλη απέναντι απο τον φούρνο ¨οι δραστηριότητες ακόμη συνεχίζονται ;¨ . Είναι σαφές πως από το μυαλό του δεν περνάνε μόνο οι αναμνήσεις του 2008. Διστάζει και λέει ¨δεν ξέρω ¨ . Στις απαντήσεις των ανθρώπων της περιοχής κυριαρχεί ο φόβος.

Ο Καμίλ σε σχέση με τους κατοίκους της περιοχής είναι πολύ πιο άνετος. Τον ρωτάμε για ποιό λόγο θα πας ;¨ . Μας απαντά πως ¨Όταν πάω εκεί η δουλειά μου είναι έτοιμη¨ .
……….
´´ Η οργάνωση του ζήτησε να μην παντρευτεί ¨
Αυτο το καλοκαίρι θα παντρευόταν. Είχε ένα κορίτσι απο το Ερζερούμ. Αλλά η οργάνωση του ζήτησε προς το παρόν να μην παντρευτεί. Ο ίδιος δηλώνει πως ¨Γενικά είναι ενάντιοι στον γάμο. Άλλωστε και να σκέφτομαι κάτι τέτοιο την ώρα που ιδρύεται ένα νέο κράτος, δεν είναι σωστό ¨ .
Προσπαθεί να τελειώσει το λύκειο από έξω. Οι ευκαιρίες για δουλειά στην πόλη περιορισμένες και η ανεργία μεγάλη. Η ζωή στις πόλεις που κατέχει η ΙΚΙΛ φαινεται ελκυστική στον Καμίλ.
Το σχέδιο στο μυαλό του Κιαμίλ είναι ως εξής : ¨ Πριν τελειώσει το καλοκαίρι κατά πάσα πιθανότητα θα παω στην Συρία, θα στήσω την δουλειά μου και όταν ηρεμήσουν τα πράματα θα παντρευτώ και θα ζήσω στην Συρία ¨ .
Τα ίδια είναι τα κίνητρα και για αυτούς που σηκώνονται απο την συνοικία Χατζημπαϊράμ της Άγκυρας και πάνε στην συριακή πόλη Ράκκα που είναι υπό τον έλεγχο της ΙΚΙΛ. Από την μια παίρνουν μαθήματα Κορανίου και αραβικών και από την άλλη παίζουν βολεϊ και πάνε στις πισίνες. Γίνεται αντιληπτό πως από την ζωή που έχουν στην Τουρκία, εκεί τους ελκύει πιο πολύ.
……….
Ο Κιαμήλ είναι πιστός νέος. Πιστεύει σε έναν κατά την γνώμη του ωραίο κόσμο : ¨ Θα υπάρξει ισλαμικό κράτος, να αυτό είναι ότι επιθυμώ ¨.

´ ¨ Άθεοι και αλεβίτες πρέπει να πεθάνουν¨
Τι ειδους κόσμο θέλει ; Το περιγράφει : ¨ Για έναν ωραίο κόσμο πρέπει να πεθάνουν οι άθεοι και οι αλεβίτες ¨ . Παίρνει στα χέρια του βιβλιο σχετικά με το Κοράνι του Χαμντι Γιαζιρ, βρίσκει την σελίδα και με το δάχτυλο του μου λέει ¨δες¨ , ¨ σκοτώστε τους άπιστους λέει ¨. Οι άθεοι ούτως η άλλως δεν έχουν καμιά τύχη, αλλά ο Κιαμήλ θεωρεί άπιστους και τους αλεβίτες.
Είναι ανήσυχος από την σημερινή κατάσταση : ¨ Με την παρούσα κατάσταση μόνο εμείς μπορεί να καταρεύσουμε. Στην συνοικία ναρκωτικα, κακιές συνηθειες και όλοι είναι νερόβραστοι μουσουλμάνοι. Ο νέος κόσμος θα αρχίσει με ένα ξεκαθάρισμα που πρέπει να κάνουμε εμείς. Προσπαθουμε να κερδίσουμε αυτούς που έχουν εμπλακεί σε κακιές συνήθειες¨ .

Εξαρτημένοι από ναρκωτικά
Εντύπωση προκαλεί πως την ίδια νύχτα πάνω από 10 άτομα-ναρκομανείς έφυγαν από το Ντιλόβασι του νομού Κοτζάελι για να ενταχθουν στην ΙΚΙΛ, αφήνοντας πισω τους σημείωμα που έγραφε πως ¨ πάω στην Συρία και δεν πρόκειται να γυρίσω μέχρι να ιδρυθεί ισλαμικό κράτος¨ . Για να αντιληφθούμε το κυκλωμα που συστάθηκε εδώ μέσα στο τάγμα των Νακσιμπεντί, μιλήσαμε με αρκετούς κατοικους της συνοικίας. Αρκετοί εξ αυτών μας υπέδειξαν ένα μάρκετ στην μέση της συνοικίας . Μας είπαν πως ¨ αυτοί ειναι που διασφαλίζουν υλική στήριξη στην ΙΚΙΛ. Κάθε κυριακή κάνουν πικνίκ, όλα τους τα υλικά τα παίρνουν από αυτόν τον μπακάλη ¨. Κάποιοι νέοι της περιοχής έχουν διαφορετικές απόψεις για τον ιδιοκτήτη του μάρκετ. Σύμφωνα με κάποιους είναι γνωστό πως πουλάει ναρκωτικά.

image
………..
………..
Haber.sol.org. 24/8/2014

Σχ : Με λίγα λόγια δηλαδή, όλοι οι απελπισμένοι, τα ανθρώπινα ναυάγια και οι φαντισμένοι κάφροι πάνε εκεί προς αναζήτηση μιας άλλης ζωής. Μάλλον είναι και ένας εύσχημος τρόπος για να απαλλαγούνε και κάποια κράτη απο τα ¨μπάζα¨ τους.

Και ένα ερώτημα : Όλα αυτά που ανακάλυψε στο Άντεπ με μια βόλτα ένας δημοσιογράφος, η αστυνομία, η αντιτρομοκρατική, η στρατοχωροφυλακη
και η ΜΙΤ της Τουρκίας δεν τα ξέρουν ; Γιατι δεν τα αποτρέπουν ;

Previous Article

ΣΧΟΛΙΟ ΚΟΥΡΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Next Article

ΑΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *