Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

No Comments Share:

 

Ζεϊμπεκτσί: Η απόφαση των ΗΠΑ σχετικά με το πετρέλαιο του Ιράν δεν μας δεσμεύει.
Ο υπουργός Οικονομίας Ζεϊμπεκτσί, μιλώντας σχετικά με το αμερικανικό αίτημα  να σταματήσουν οι εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, δήλωσε πως ¨Οι αποφάσεις που παίρνει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικού εμπορίου δεν μας δεσμεύουν¨
Ο υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί αναφερόμενος στο αίτημα των ΗΠΑ προς τους συμμάχους τους να σταματήσουν ως τον Νοέμβριο τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, είπε : ¨ Οι αποφάσεις που παίρνει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικού εμπορίου δεν μας δεσμεύουν. Εμείς πέραν των συμφερόντων της Τουρκίας δεν αναγνωρίζουμε τίποτε άλλο. Εάν υπάρχουν αποφάσεις του ΟΗΕ, εάν υπάρχουν κυρώσεις, τότε εκείνες μας δεσμεύουν.

Ο Ζειμπεκτσί αναφερόμενος  στην διαδικασία του ¨εμπορικού πολέμου¨ των ΗΠΑ, δήλωσε πως αυτό που αφορά την Τουρκία είναι ο φόρος 25% που επιβλήθηκε στο ατσάλι και ο φόρος 15% που επιβλήθηκε στο αλουμίνιο.

Ο Ζεϊμπεκτσί ενημερώνοντας σχετικά με τις επαφές για αυτό το θέμα, είπε: ¨Σήμερα το πρωί ο Αμερικανός εμπορικός ακόλουθος έκανε την κωμική δήλωση πως ¨Ε.Ε., Τουρκία και Ινδία αντί να συνεργαστούνε με τις ΗΠΑ, προτίμησαν να πάρουν αντίμετρα¨.  Μα αυτοί είναι που πήραν μέτρα κατά της Τουρκίας και παρά το αίτημα μας για συνομιλίες , αυτοί πέρασαν στην εφαρμογή χωρίς διάλογο.

………………

Εργαζόμαστε ώστε η αδερφική φίλη χώρα του Ιράν να μην υποστεί αδικίες από αυτά τα θέματα και να μην γίνει θύμα.¨

Η Τουρκία εισάγει 20 εκ. τόνους αργού πετρελαίου. Το μεγάλο τμήμα των εισαγωγών αυτών γίνονται από την εταιρία Tüpraş. Από την ποσότητα αυτή περίπου η μισή διασφαλίζεται από το Ιράν. Όταν οι ΗΠΑ εφάρμοσαν το εμπάργκο κατά του Ιράν, η Τουρκία εισήγαγε σχεδόν το 1/3 των αναγκών της από το Ιράν.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/zeybekci-abdnin-iran-petrolune-iliskin-karari-bizi-baglamaz-241276

27/6/2018

Previous Article

ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ…

Next Article

ΙΣΧΥΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ–ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *