Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

No Comments Share:

 Το αναμενόμενο από την Ρωσία χτύπημα φυσικού αερίου, ήρθε από το Ιράν

page

Την ώρα που μετά από την κρίση με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, όλοι περίμεναν πως η Ρωσία θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου, το χτύπημα ήρθε από την πλευρά του Ιράν. Το Ιράν έκοψε στο μισό την ημερήσια παροχή 30 εκ. κυβικών φυσικού αερίου.

………………
Το Ιράν με δικαιολογία την ¨αύξηση της εσωτερικής κατανάλωσης λόγω χειμερινών συνθηκών¨ μείωσε το φυσικό αέριο που στέλνει στην Τουρκία. Και ενώ έστελνε 28-30 εκ. κ. την μέρα, από προχτές έκανε μια μείωση 50-60%, με αποτέλεσμα να στέλνει 14-15 εκ.κ. την μέρα.

…………………

Η ηγεσία της ενέργειας λόγω αυτής της κίνησης του Ιράν βρίσκεται σε συναγερμό, ενώ ο μεγάλος φόβος είναι μήπως και η Ρωσία με μια ανάλογη δικαιολογία κάνει κάτι τέτοιο. Διότι η Τουρκία ημερησίως παίρνει από την Ρωσία 47 εκ.κ. από τον Blue Stream  και 42 εκ.κ. από τον Δυτικό Αγωγό. Δηλαδή σχεδόν το μισό από τις ημερήσιες ανάγκες της Τουρκίας καλύπτονται με ρωσικό αέριο. Η Τουρκία με χρήση όλων των πηγών προμηθειών των αποθηκών συμπεριλαμβανομένων, έχει μια δυνατότητα προμήθειας 200 εκ.κ. ημερησίως. Όταν στις μέρες του βαρύ χειμώνα η κατανάλωση φτάσει στα 230 εκ.κ. την μέρα, δημιουργείται πρόβλημα.

……………….

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/445300/Rusya_dan_beklenen_dogalgaz_darbesi_iran_dan_geldi.html
9/12/2015

Previous Article

ΘΛΙΒΕΡΟ ΡΕΚΟΡ

Next Article

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *