Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ….

0 σχόλια Share:

Μαλίκι : Προβοκατόρικες οι δηλώσεις Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νουρί Ελ Μαλίκι χαρακτήρισε τις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός Ερντογάν προκλητικές.

ΒΑΓΔΑΤΗ- Στην γραπτή ανακοίνωση της Ιρακινής πρωθυπουργίας αναφέρεται πως ¨Οι τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας σχετικά με το Ιράκ, αποτελούνε ξανά επέμβαση στα εσωτερικά του Ιράκ. Πρόκειται για μια κίνηση πρόκληση απέναντι σε όλους τους Ιρακινούς. Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία δεν είναι συνηθισμένη ανάμεσα σε ηγέτες κρατών¨.

ΟΙ ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ

Ο Μαλίκι ανέφερε πως όλοι οι Ιρακινοί αισθάνονται υπερήφανοι για την δέσμευση τους προς την πατρίδα τους, πως δεν έχουν καμμία δέσμευση προς οποιαδήποτε άλλη χώρα, και ότι οι δηλώσεις που έκανε ο Ερντογάν αποτελούνε πρόκληση για όλους τους Ιρακινούς.

Ο Μαλίκι ανέφερε πως οι Ιρακινοί είναι αδέρφια μεταξύ τους και ότι στην χώρα υπάρχουν δεσμοί αγάπης ανάμεσα σε σουνίτες και σιίτες.

……………

Ο Μαλίκι ανέφερε πως ¨Την ώρα που το Ιράκ επιχειρεί να ενδυναμώσει τις σχέσεις του με χώρες μεταξύ των οποίων η Τουρκία, είναι απαράδεκτο να γίνεται επέμβαση στα εσωτερικά του¨.

 

ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΠ και αναφερόμενος στην δήλωση του Μαλίκι που είπε πως «Η Τουρκία επεμβαίνει στα εσωτερικά μας, δεν πρέπει να επεμβαίνει», είπε πως ¨πρόκειται για μια πολύ άσχημη και άτυχη δήλωση¨ και συνέχισε λέγοντας :

¨Διότι εμείς όταν μπήκαν στο Ιράκ η Αμερική και οι άλλες χώρες και μας κάλεσαν, κάναμε δύο ψηφοφορίες, στην πρώτη υπήρξε απόρριψη, και στην δεύτερη παρά το ότι βγήκε θετικό αποτέλεσμα, εμείς δεν μπήκαμε στο Ιράκ, διότι είπαμε πως δεν μας κάλεσαν εκεί οι Ιρακινοί αδερφοί μας. Σε διαφορετική περίπτωση η Τουρκία θα βρισκόταν στο Ιράκ. Δεν μπήκαμε διότι δεν βρισκόμαστε εκεί που δεν μας θέλουν.

Ο κύριος Μαλίκι πρέπει να ξέρει το εξής : Εάν εσείς αρχίζετε έναν πόλεμο δογμάτων εντός του Ιράκ, εμείς δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί. Διότι εμείς είμαστε γείτονες με σύνορα, έχουμε δεσμούς συγγένειας, κάθε μέρα έχουμε πήγαινε-έλα και έχουμε όλοι μας πολιτιστικούς δεσμούς που έρχονται μέσα από την ιστορία. Δηλαδή εσείς από την μια λέτε το καλωσήρθατε και φιλοξενείτε στο σπίτι σας άτομα που δεν έχουν καμμία σχέση με το Ιράκ, και έρχονται από δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, και από την άλλη θα λέτε «Η Τουρκία επεμβαίνει στα εσωτερικά μας». Είναι ανάγκη να ακούσουμε τι είδους νοοτροπία πολιτικής και διακυβέρνησης είναι αυτή. Για αυτό λέω πως πρόκειται για μια άτυχη ανακοίνωση.

Από τώρα και πέρα παρακολουθούμε και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε με ευαισθησία την κατάσταση. Προσδοκούμε η διοίκηση του Ιράκ να αφήσει κατά μέρος τις δογματικές διακρίσεις, να αποτρέψει τις θρησκευτικές συγκρούσεις, και να τηρήσει μια υπεύθυνη στάση. Όταν εσείς βάζετε άρματα μπροστά στα σπίτια των εταίρων σας στην κυβέρνηση και των υπουργών σας, προφανώς κανείς δεν θα κάνει λόγο για δίκαιο πρωθυπουργό και δίκαιη διακυβέρνηση. Πρέπει να το πούμε αυτό. Ξυπνάνε υπουργοί και βλέπουν μπροστά στο σπίτι τους άρμα με την κάννη στραμμένη προς το σπίτι. Έτσι έγινε σε υπουργό και στον βοηθό του προέδρου της Δημοκρατίας. Μα είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια ανοησία, τέτοιου είδους νοοτροπία διακυβέρνησης ; Αυτά δυστυχώς τα έκανε η κυβέρνηση του Ιράκ. Ελπίζουμε αυτά τα λάθη πλέον να μην γίνουν ξανά¨.

 

Σχόλιο : Καταρχήν αυτά που λέει ο Ερντογάν είναι ο ορισμός της παρέμβασης. Πως θα του φαινόταν αν Τρίτη χώρα του έκανε παρατηρήσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης των Κούρδων. Πόσο δίκαιη είναι η δική του διακυβέρνηση σε μια χώρα όπου δεκάδες αιρετοί Κούρδοι βρίσκονται στην φυλακή ; Πόσο δίκαιη είναι η διακυβέρνηση του με το ρεκόρ στις καταδίκες στο ΕΔΑΔ ;

Previous Article

ΑΛΛΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Next Article

Νά τόν χαιρόµαστε

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *