Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Πως μιλά για ¨πολίτες της Τουρκίας¨ εντός της επικράτειας του Ιράκ;;;;

1 Comment Share:

Ερμπίλ (Rûdaw) – Το ιρακινό Υπουργείο Εξωτερικών παρέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας στον Επιτετραμένο της τουρκικής πρεσβείας στη Βαγδάτη για τη μετάβαση του Hulusi Akar στο έδαφος της περιοχής του Κουρδιστάν «χωρίς προηγούμενο συντονισμό».
Σύμφωνα με την έκθεση του Ιρακινού Ειδησεογραφικού Πρακτορείου (INA), ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Υπουργείου Εξωτερικών Νίζαρ Ελ-Καντιράλα κάλεσε τον Επιτετραμένο της τουρκικής Πρεσβείας  και του επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας.

Ο Ελ Καντιράλα εξέφρασε τη δυσφορία του για την  επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εθνικής Άμυνας Χούλουσι Ακάρ στην περιοχή επιχειρήσεων εντός του εδάφους της περιοχής του αυτόνομου Κουρδιστάν, χωρίς προηγούμενο “συντονισμό” με τη Βαγδάτη.

Ο Νίζαρ Ελ-Καντιράλα καταδίκασε επίσης τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σούλεμαν Σοϊλού, σχετικά με την πρόθεση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να δημιουργήσουν μόνιμη στρατιωτική βάση στο έδαφος της περιοχής του Κουρδιστάν.

Υπογραμμίζοντας ότι “απορρίπτουν επίσης την παραβίαση του ιρακινού εδάφους και του εναέριου χώρου από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις”, ο Υφυπουργός του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράκ, El Kadirallah, δήλωσε ότι “η διατήρηση τέτοιων προσεγγίσεων βλάπτει τις φιλικές σχέσεις, είναι κατά της καλής γειτονίας και παραβιάζουν τους σχετικούς διεθνείς νόμους. “

Ο Ιρακινός αξιωματούχος υπενθύμισε επίσης στη γειτονική Τουρκία «ότι η επίλυση κοινών προβλημάτων ασφάλειας με μονομερείς στρατιωτικές λύσεις δεν είναι αποτελεσματικός τρόπος».

Ο Hulusi Akar είχε περάσει στην περιοχή Haftanin, που είναι έδαφος του αυτόνομου Κουρδιστάν και ανήκει στην επικράτεια του Ιράκ

infognomonpolitics.gr   4/5/2021

Σχ. : Η αλήθεια είναι πως όταν διαβάσαμε τι είχε δηλώσει εντός του ιρακινού εδάφους ο Ακάρ, είχαμε εκπλαγεί πολύ . Σας θυμίζουμε : ¨Για αυτό δεν θα ξεχνάμε ότι Τούρκοι, Κούρδοι, Άραβες, όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι ζουν εδώ ο καθένας τους είναι πολύ της πρώτης τάξεως της τουρκικής δημοκρατίας¨

Πλην όμως πως μιλά για πολίτες της Τουρκίας εντός της επικράτειας του Ιράκ;

Previous Article

¨Η FRONTEX απωθεί βάρκες μεταναστών και είναι υπεύθυνη για θανάτους σε Μεσόγειο και Αιγαίο¨

Next Article

Γερουσιαστής των ΗΠΑ Εντ Μάρκεϊ : ¨Ο Καντέρ είχε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά εναντίον της Τουρκίας¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Κατηγορούν τον Ακάρ και την Τουρκία για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου; Να κάτι που δεν ξανάκουσα, πέφτω από τα σύννεφα.

    Εντωμεταξύ το Ιράκ είχε αρχές του 90 τον τέταρτο ισχυρότερο στρατό του κόσμου, έ. Απλά ενημερωτικά τι γίνεται άμα πας κόντρα σε τίποτα ΗΠΑ ή καβαλήσεις κάνα καλάμι. Έτσι, κουβέντα να γίνεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *