Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ιράκ: ¨Ισλαμιστές τρομοκράτες έχουν ως βάση τους την Τουρκία¨…

No Comments Share:

Ιρακινός αξιωματούχος: Οι συμμορίες της DAIS έχουν ως βάση την Τουρκία !

Ο Σαάντ Ελ Αλλάκ –επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ιράκ, δήλωσε πως οι αρχισυμμορίτες της DAIS έχουν ως βάση τους την Τουρκία. Ο Αλλάκ είπε επίσης πως οι συμμορίες στην Τουρκία ετοιμάζονται για νέες επιθέσεις.

Ο Αλλάκ ανέφερε πως οι αρχισυμμορίτες της DAIS έστησαν νέα κύτταρα στην Τουρκία και από εκεί στοχεύουν στο αν ζωντανέψουν εκ νέου την συμμορία.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN, ο Ελ Αλλάκ, ανέφερε πως παρέδωσε στην Τουρκία φακέλους για 9 άτομα –αρχισυμμορίτες της DAIS, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και άτομα  ¨ανώτατου επιπέδου- δυνητικοί χρηματοδότες επιθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο¨.  Ο Αλλάκ ανέφερε πως οι συγκεκριμένοι διέφυγαν τον Μάρτιο του 2019 από το Μπαχόζ που τότε απελευθέρωσαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και διέφυγαν στο Άντεπ της Τουρκίας. Ο Αλλάκ λέει πως τα άτομα αυτά έχουν πρόσβαση σε χρήματα, πως σύστησαν στην Τουρκία νέα κύτταρα και συνεχίζει λέγοντας : ¨ Κάποια από τα σημαντικά ονόματα της οργάνωσης διέφυγαν στον  βορά. Εννοώ την γειτονική χώρα και συνοριακά σημεία σαν το Άντεπ. Όσοι από τους υψηλόβαθμους ηγέτες της οργάνωσης είχαν χρήματα πέρασαν σε εκείνες τις περιοχές από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Πέρασαν πληρώνοντας μεγάλα ποσά και με την βοήθεια λαθροδιακινητών πήγαν σε εκείνες τις περιοχές. Αυτοί που τώρα βρίσκονται στην Τουρκία, παίζουν σημαντικό ρόλο στην ένταξη μαχητών και τρομοκρατών στις τάξεις της οργάνωσης¨

Ο Ιρακινός αξιωματούχος ανέφερε πως η DAIS σχεδιάζει να απαγάγει τους συμμορίτες που βρίσκονται σε φυλακές σε Συρία και Ιράκ. Περιέγραψε πως η συμμορία αυτά με ένα σχέδιο που ονομάζεται ¨Σπάστε τα δάχτυλα¨, σχεδιάζει εφόδους σε φυλακές όπου κρατούνται μέλη της DAIS, με στόχο αφού τους βγάλει να οργανώσει επιθέσεις παγκοσμίως.

¨ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ¨

Ο Αλλάκ κοινοποίησε στο CNN τους φακέλους των 9 ατόμων που έχει στείλει στην Άγκυρα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και οι γεννημένοι στο Ιράκ Κχαίρ-Αλλάχ Αμπντουλλάχ Φατχί και Χουσείν Φαρχάν Ασσλεμπί Ελ Τζουμαλί. Ο Αλλάκ λέει πως για αυτά τα δύο άτομα υπάρχουν αποφάσεις φυλάκισης τους για εγκλήματα δολοφονιών και τρομοκρατίας και ότι είναι ¨οι πλέον επικίνδυνοι βομβιστές που είχε μέχρι σήμερα η DAIS¨.

Ο Σαάντ Ελ Αλλάκ-επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ιράκ, ανέφερε πως πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό απέκτησε σε εργασίες που έγιναν με την CIA κατά την διαδικασία του σκοτωμού του επικεφαλής της DAIS Εμπουμπεκίρ Ελ Μπαγντάντι

https://anfturkce.com/rojava-surIye/irakli-yetkili-daIS-ceteleri-tuerkiye-de-uesleniyor-133579

19/11/2019

Previous Article

Ενοχλούνται από την ρητορική των Κυπρίων πολιτικών….

Next Article

Ερντογαν : Αν συνεχιστεί η αδιάλλακτη στάση των ΗΠΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *