Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ακάρ : ¨Οι ΗΠΑ να κόψουν τις σχέσεις με το YPG¨

No Comments Share:

Ο υπουργός Αμύνης Ακάρ προέβη σε δηλώσεις στον αρθρογράφο της Χουριέτ τον Σεντάτ Εργκίν

……………

¨Υπό την ηγεσία του κυρίου ΠτΔ μας η χώρα μας που έχει γίνει θέμα στις διεθνείς σχέσεις και της οποίας η σφαίρα επιρροής και ενδιαφέροντος διευρύνεται μέρα με τη μέρα, έχει καταστεί μία περιφερειακή δύναμη. Η Τουρκία στην περιοχή της είναι ένας ισχυρός, αποτελεσματικός και αξιόπιστος σύμμαχος για τις ΗΠΑ. Αν οι ΗΠΑ βρίσκονται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής πρέπει να συνεργαστούν με την Τουρκία. Εμείς είμαστε η χώρα με την οποία θα συνεργαστούν οι ΗΠΑ στην περιοχή.

Εμείς από το 2011 επιδιώξαμε να δράσουμε σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας στη Συρία. Δεν κάναμε τίποτα κρυφά. Για παράδειγμα το 2015 είχαμε ολοκληρώσει ένα σε μεγάλο βαθμό ένα σχέδιο δράσης στη Συρία ενάντια στην ISIS. Αλλά την τελευταία στιγμή άλλαξαν και κατευθύνθηκαν σε συνεργασία με το YPG. Τότε δηλώσαμε ότι μπορούμε να δράσουμε επίσης ενάντια στην ISIS στην Ράκα. Ούτε σε αυτό συμφώνησαν. Τελευταία θα μπορούσαμε να δράσουν από κοινού στην Λιβύη. Αλλά δεν αποσπάσαμε κάποια θετική απάντηση σε αυτό το θέμα. Και καθώς δεν συνεργάζονται μαζί μας, όλοι μαζί είδαμε και βλέπουμε το τι συμβαίνει.

Το είπα και παλιότερα. εμείς με τις ΗΠΑ μπορούμε με κάποιο τρόπο να λύσουμε το θέμα των S-400 ή των F-35. Αλλά για όσο οι HΠA στη Συρία επιχειρούν σε συμμαχία με το YPG αυτό θα είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα στη σχέση μας και θα βιώνουμε πολύ σοβαρά προβλήματα. Αυτό είναι το πρώτο μας θέμα στις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Η οργάνωση YPG πρέπει να αναγνωριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση. Αν πείτε πως για τακτικούς λόγους στήσαμε μία συμμαχία με το YPG, αυτό μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε θετικά και ακόμα και να το κατανοήσουμε. Αν όμως πείτε πώς το YPG δεν είναι PKK τότε αυτό αποτελεί προσβολή για τη λογική μας. Tους λέμε λοιπόν “αυτό μην το κάνετε”. Συμπερασματικά oι ΗΠΑ που έστειλαν φορτηγά ολόκληρα με βοήθεια προς το YPG, θα πρέπει να κόψουν τις σχέσεις τους μαζί του.

“Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΩΣ ΑΜΕΡΙΚΗ”

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να σκεφτούν συνολικά. Η πιο σωστή κίνηση για την Αμερική θα ήταν να δράσει σαν Αμερική.
..
Υπάρχει η  συμμαχία με την Τουρκία, οι μεταξύ μας συμφωνίες, υπάρχει η λογική, οι πραγματικότητες και οι ανάγκες της περιοχής…
…..
Η στενή συνεργασία που υπήρξε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ πιστεύω πως είχε θετικό αντίκτυπο στην αμερικανική πολιτική και στα media

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις θέσεις μας σχετικά με τους S-400. Ο κύριος πρόεδρος μας το κατέστησε σαφές και κατηγορηματικό. Και αυτό συνεχίζεται.

Παρακολουθούμε τις εργασίες που συνεχίζονται σχετικά με τη δεύτερη παρτίδα. Συνεχίζεται επίσης το δικό μας σχέδιο και τα μέτρα που παίρνουμε για το δικό μας πρόγραμμα”

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/hulusi-akar-abdnin-ortadoguda-isbirligi-yapacagi-ulke-biziz-1868147

12/9/2021

 

Previous Article

Διάλογος των θυμάτων για τον σφαγέα τους !

Next Article

Tου ξερίζωσαν τη γενειάδα, του έβγαλαν τα μάτια, του έκοψαν τη μύτη και τα αυτιά…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *