Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Οι υπηρεσίες της Ινδίας ανησυχούν για την διείσδυση της Τουρκίας στην Ινδία- Οι ελληνικές για την αντίστοιχη στην Θράκη ;;;

0 σχόλια Share:

Τα πλοκάμια της Τουρκίας στην Ινδία πηγαίνουν βαθύτερα από ό, τι πιστευόταν, λέει η νέα προειδοποίηση από τις υπηρεσίες πληροφοριών

Η αναφορά κατηγόρησε επίσης την τουρκική πρεσβεία στο Δελχί ότι υπογράφει συμμαχίες με ινδικές ΜΚΟ, επισημαίνοντας ότι όλο και περισσότεροι Ινδοί ακτιβιστές που υπηρετούν την ατζέντα της Άγκυρας αποστέλλονται στην Τουρκία για ταξίδια και ενθαρρύνονται να μιλήσουν εναντίον της Ινδίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε την Τετάρτη την απόφαση της Ινδίας να ανακαλέσει το ειδικό καθεστώς της επικράτειας Τζαμού και του Κασμίρ τον Αύγουστο του περασμένου έτους, υποστηρίζοντας ότι δεν συνέβαλε στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Η Ινδία, όπως είπε η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, «Περιπλέκει περαιτέρω την κατάσταση στο Τζαμού και το Κασμίρ και δεν εξυπηρετεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή». Ζήτησε επίσης διάλογο μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

….

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που έκανε η Άγκυρα. Μια έκθεση πληροφοριών…κατηγόρησε την Άγκυρα για προσπάθειες ριζοσπαστικοποίησης Ινδών Μουσουλμάνων και στρατολόγησης φονταμενταλιστών. Η Τουρκία είχε αναδειχθεί ως «ο κόμβος των δραστηριοτήτων κατά της Ινδίας» δίπλα στο Πακιστάν.

Μια δεύτερη έκθεση για την εθνική ασφάλεια, που παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στους αρμόδιους, ανέφερε ότι τα μέτωπα ή οι ομάδες που υποστηρίζουν την τουρκική κυβέρνηση – μερικά από αυτά συνδέονται άμεσα με τον Ερντογάν και την οικογένειά του – φάνηκε να έχουν εισβάλει πιο βαθιά στην Ινδία από ότι εκτιμήθηκε νωρίτερα. Μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας κατευθύνεται μέσω τριών τομέων: τουρκικών κρατικών μέσων ενημέρωσης, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και του μη κερδοσκοπικού τομέα ή ΜΚΟ.

Στην αξιολόγηση πληροφοριών εντοπίστηκαν άτομα και ομάδες, μερικά από ήταν ύποπτα για επαφές με το ISI του Πακιστάν, που είχαν δελεαστεί να συνεργαστούν με οργανώσεις στην Τουρκία που είχαν ισχυρούς δεσμούς με το καθεστώς του Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, η έκθεση απαριθμούσε οργανισμούς που είχαν αρχίσει να επιταχύνουν αυτό που περιγράφεται ως «προσοδοφόρες υποτροφίες» στους Ινδούς για σπουδές στην Τουρκία.

«Η Τουρκία παρέχει προσοδοφόρες υποτροφίες και εκτελεί προγράμματα ανταλλαγής για Ινδούς Κασμίρ και μουσουλμάνους φοιτητές για σπουδές στην Τουρκία μέσω κρατικών χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ. Μόλις οι μαθητές προσγειωθούν στην Τουρκία, τους πλησιάζουν και τους αναλαμβάνουν οι πληρεξούσιοι του Πακιστάν που λειτουργούν εκεί», ανέφερε η έκθεση.

Η λίστα με τις ομάδες που χρηματοδοτούν τις υποτροφίες είναι μεγάλη, ανέφερε η έκθεση. Περιλαμβάνει το Τουρκικό Ίδρυμα Νεολαίας (TUGVA), την Προεδρία των Τούρκων στο Εξωτερικό και τις Σχετικές Κοινότητες (YTB), την TurkishAirlines, το Ινστιτούτο YunnusEmre (YEI), το Τουρκικό Ίδρυμα Diyanet (TDF) και τον Τουρκικό Οργανισμό Συνεργασίας και Συντονισμού (TIKA).

“Οι περισσότερες από αυτές τις οργανώσεις έχουν άμεσες σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση, τον Πρόεδρο Ερντογάν ή την οικογένειά του”, δήλωσε αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής.

Η TUGVA, η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα του γιου Μπιλάλ του Ερντογάν, έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς εντός της Ινδίας, δημιουργώντας συνδέσεις με ισλαμικές ομάδες στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένης της φοιτητικής πτέρυγας του Ισλαμικού Οργανισμού, του Ισλαμικού Φοιτητικού Οργανισμού (SIO), ανέφερε η έκθεση.

….

Το TDF είναι μέρος της τουρκικής Diyanet, που τώρα έχει αναπτυχθεί με υποστηρικτές του Ερντογάν και έχει αναλάβει την υποχρέωση να οικοδομήσει την εικόνα του Ερντογάν ως αυτή του υψηλότερου ηγέτη της μουσουλμανικής κοινότητας υπερασπίζοντας την ισλαμική υπόθεση που ταιριάζει στις φιλοδοξίες του Ερντογάν.

….

Η προσπάθεια του Ερντογάν να επεκτείνει την επιρροή της στους μουσουλμάνους της Νοτίου Ασίας έρχεται στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Σαουδικής Αραβίας στον ισλαμικό κόσμο και να προσφέρει μια συντηρητική Τουρκία με οθωμανικές παραδόσεις ως πρότυπο το οποίο θα ακολουθήσουν τα ισλαμικά έθνη.

Hindustantimes   06/08/2020

Σχ. : Οι Ινδοί ανησυχούν για τους πράκτορες της Τουρκίας στην Θράκη. Οι Έλληνες των αντίστοιχων υπηρεσιών ανησυχούν για την αντίστοιχη τουρκική διείσδυση στην Θράκη ; Και αν  ανησυχούν τι κάνουν;  Γιατί δεκάδες χρόνια πια όλοι μιλάνε και γράφουν για ¨πράκτορες της Τουρκίας  στην Θράκη¨, αλλά εμείς δεν θυμόμαστε κάποιο σημαντικό χτύπημα σε αυτό το κύκλωμα των πρακτόρων.  Διότι όταν έχεις ¨καρκίνο¨ πρέπει να επέμβεις.

Δεν μπορεί να λες ¨Τους ξέρουμε¨ !    Ε και ; Και που τους ξέρεις κάνεις τίποτε να σταματήσουν ;   

Διότι εν προκειμένω χρειάζεται ξήλωμα αυτό το κύκλωμα και αν δεν το ξηλώσουμε θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά ! 

Previous Article

Η Τουρκία ακύρωσε την συνάντηση Τουρκίας-Ελλάδας

Next Article

Οι “τουρίστες” στην Αγία Σοφία… Φωτογραφίες

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *