Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ

No Comments Share:

Πέφτουν στο 50% οι εξαγωγές στο Ιράκ

iraka-ihracat-50-duser-17424-669x321

Οι εξαγωγές στο Ιράκ που αποτελεί την δεύτερη αγορά για την Τουρκία, αιμορραγούν λόγω του χάους που δημιούργησε η ΙΚΙΛ. Αναφέρεται πως οι αξίας 12 δις $ εξαγωγές προς το Ιράκ μπορεί να πέσουν στο μισό.

Οι εξελίξεις στο Ιράκ μπορεί να ρίξουν στο μισό τις εξαγωγές της Τουρκίας σε αυτή τη χώρα. Με την έναρξη της απειλής από την ΙΚΙΛ, οι εκπρόσωποι του κλάδου πτηνοτροφίας και υποδομών είχαν ανακοινώσει πτώση του εμπορίου. Σύμφωνα με τον αναλυτή Αρντά Τζοσάρ της εταιρίας ALB, το περιβάλλον έντασης στο Ιράκ είναι κατά της Τουρκίας. Το Ιράκ το οποίο ως χώρα το 2004 κάλυπτε το 2,9% των εξαγωγών της Τουρκίας, με μια ταχεία άνοδο έφτασε το 2013 να καλύπτει το 7,9% και σε αξία τα 11 δις 949 εκ. $, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση. Στους πρώτους 4 μήνες του 2014 οι εξαγωγές της Τουρκίας αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι, φτάνοντας το ύψος των 4 δις 60 εκ.$.

……………………..

Εφ. Ταράφ 1/7/2014

 Σχ : Το παράδειγμα αυτό δείχνει με απτό τρόπο το πως όταν συμφέροντα γεωπολιτικά συγκρούονται με τα οικονομικά, η έκβαση δεν είναι βέβαιη. Εν προκειμένω φαίνεται πως η Τουρκία παρά τα πολύ μεγάλα έσοδα που έχει από το Ιράκ, δεν δίστασε να στηρίξει με κάθε μέσο αυτούς τους κανίβαλους της ΙΚΙΛ  που διαλύουν αυτή τη στιγμή το κράτος του Ιράκ. Σε βάρος των τουρκικών εξαγωγών. 

Previous Article

ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΟΨΙΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ

Next Article

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *