Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκικά σχέδια για παρεμπόδιση της προέλασης των συριακών δυνάμεων στην Ιτνλίμπ…

0 σχόλια Share:

Νέα πρόκληση στην Ιτνλίμπ  : Θέλουν να καταστήσουν δυσλειτουργικά  τα σημεία παρατήρησης

Την ώρα που η επικαιρότητα στην Τουρκία εστιάζει στην Λιβύη, η Ρωσία και το καθεστώς Άσαντ συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στην Ιντλίμπ. Μετά από την δήλωση του υπουργού Αμύνης Χουλουσί Ακάρ  ¨Δεν θα εγκαταλείψουμε τα σημεία παρατήρησης¨,  υπήρξαν πυρά παρενόχλησης σε σημεία παρατήρησης των ΤΕΔ.  Ειδικοί επισημαίνουν πως η Ρωσία και το καθεστώς Άσαντ, με αυτές τις επιθέσεις προσπαθούν να καταστήσουν δυσλειτουργικά τα σημεία παρατήρησης των ΤΕΔ και σχολιάζουν πως  ¨Θέλουν να μειώσουν την δύναμη της Τουρκίας στην περιοχή και να καταλάβουν εύκολα την Ιντλίμπ¨

………………..

Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, συζητήσαμε τις εξελίξεις με τον Ομέρ Οζκιζιλτζίκ του Κέντρου Ερευνών Ασφάλειας SETA.

………

Τι μπορεί να κάνει η Τουρκία στην Ιτνλίμπ;

Ο Οζκιζιλτζίκ τόνισε πως υπάρχουν βήματα που μπορεί να κάνει η Τουρκία για να εμποδίσει τις επιθέσεις της Ρωσίας και του συριακού καθεστώτος στην Ιντλίμπ και περιέγραψε ως εξής τα 3 σενάρια :

1)    Πρώτο είναι να δείξει αποφασιστικότητα και με προβολή της στρατιωτικής αποτροπής να σταματήσει την προέλαση του καθεστώτος Άσαντ. Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει σοβαρή κλιμάκωση της έντασης, αλλά όμως είναι κάτι που μπορεί να σταματήσει αυτή την στρατιωτική επιχείρηση.

2)    Δεύτερο σενάριο είναι η ευρεία στήριξη των Σύριων της αντιπολίτευσης και η παρεμπόδιση της χερσαίας προέλασης του καθεστώτος. Υπό αυτές τις συνθήκες φαίνεται δύσκολο. Διότι οι εθνοφυλακές του καθεστώτος με την στήριξη των αεροπορικών βομβαρδισμών από την Ρωσία, έχουν αποκτήσει ανωτερότητα, ιδιαίτερα στον βραδινό πόλεμο. Είναι πολύ δύσκολο να το εξισορροπήσει αυτό η Τουρκία.

3)    Τρίτο σενάριο είναι να στήσει η Τουρκία στην περιοχή μια ζώνη ασφαλείας στην οποία δεν θα γίνεται καμία επίθεση σε πολίτες. Μπορεί να εμποδίσει την προέλαση του καθεστώτος Άσαντ σε αυτή την ζώνη. Αλλά για αυτό πρέπει να εκκαθαρίσει την περιοχή από ακραία στοιχεία όπως αυτά της οργάνωσης Χεγιέτ Ταχρίρ Σαμ (HTS). H κατάσταση αυτή μπορεί να δυσκολέψει την Τουρκία.  Από την άλλη και τα μέλη της HTS δεν μπορούν να δέχονται από την μια μεριά τις επιθέσεις του καθεστώτος Άσαντ και από την άλλη να πολεμήσουν κατά της Τουρκίας. Αυτό θα τους κόστιζε πολύ.

Για αυτό τον λόγο, το πιο λογικό για να μην βιώσει η Τουρκία μια νέα προσφυγική κρίση είναι να στήσει μια ζώνη προστασίας για πολίτες. Το βάθος και το εύρος της ζώνης είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης.

https://www.yenisafak.com/dunya/idlibde-yeni-tahrik-gozlem-noktalarini-islevsiz-hale-getirmek-istiyorlar-3520290

2/1/2019

Σχ: Δείτε το θράσος που έχουν ΚΑΙ στον συγκεκριμένο τομέα. Υποτίθεται πως πάντα μιλούσαν υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας. Έστησαν σημεία παρατήρησης υπό τον όρο να εκδιώξουν τους ακραίους ισλαμιστές και εντέλει απλά δεν το έκαναν. Και τώρα ενοχλούνται που ο Άσαντ σταδιακά απελευθερώνει την χώρα του !

Ελπίζουμε να ¨σπάσουν τα μούτρα τους¨…

Previous Article

Τουρκικό ΥΠΕΞ : Κάθε σχέδιο που αγνοεί την Τουρκία θα αποτύχει

Next Article

¨Μπορείτε να μου βρείτε ένα χότζα για τον αδερφό μου ;¨….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *