Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Σύριος ΥΠΕΞ : Η Τουρκία πρέπει να αποσυρθεί στρατιωτικά από την Ιντλίμπ

0 σχόλια Share:

Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας: Η Τουρκία πρέπει να βγει από την Ιντλίμπ, εργαζόμαστε για αυτό

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Βελίντ Μουαλλίμ, δήλωσε πως ελπίζει πως η Τουρκία θα εξέλθει από την Ιντλίμπ, πως εργάζεται για αυτό και πρόσθεσε πως ¨Η εποχή μας είναι μια εποχή που έχει σβήσει τον όρο εισβολή¨.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Al-Mayadeen, ο Μουαλλίμ είπε πως η Τουρκία πρέπει να βγει από την Ιντλίμπ. Ο Μουαλλίμ ανέφερε πως η Συρία θέλει να απελευθερώσει τα εδάφη της προσθέτοντας πως αυτό είναι το πιο φυσικό της δικαίωμα και είπε πως ¨Πολύ σύντομα η τρομοκρατία θα τερματισθεί¨.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ

Ο Μουαλλίμ σχετικά με την επιχείρηση του συριακού στρατού στην Συρία είπε πως ¨Δεν θέλουμε να έρθουμε αντιμέτωποι στρατιωτικά με την Τουρκία και αυτό είναι κάτι το διαφορετικό από το να πολεμάμε με την οργάνωση που βρίσκεται στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων του ΟΗΕ¨.

Ο Μουαλλίμ είπε πως η Ιντλίμπ είναι έδαφος της Συρίας και πρόσθεσε πως ο Συριακός Αραβικός Στρατός πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών που βρίσκονται στα εδάφη του.

Ο Μουαλλίμ είπε πως η Τουρκία δεν εφαρμόζει την συμφωνία για την μείωση της έντασης στην περιοχή και εστίασε στο ότι η περιοχή εκεί ελέγχεται από το Μέτωπο Νούσρα.

¨ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ¨

Όταν ρώτησαν τον Μουαλλίμ αν η επιχείρηση του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ θα διασφαλίσει ή όχι την απόσυρση της Τουρκίας από την πόλη, αυτός απάντησε πως ¨Το ελπίζουμε και εργαζόμαστε για την εξάλειψη του όρου εισβολή στην εποχή μας¨.

…………….

Ο Μουαλλίμ είπε πως η Τουρκία πρέπει να αποσύρει τους στρατιώτες της και να αναγνωρίσει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, διαφορετικά όπως είπε σε αντίθετη περίπτωση θα αξιολογήσουν την Τουρκία σαν δύναμη εισβολής όπως το Ισραήλ. Ο Μουαλλίμ έκανε έκκληση επίσης στην Τουρκία ¨να τερματίσει τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση των τρομοκρατών¨.

http://haber.sol.org.tr/dunya/suriye-disisleri-bakani-turkiye-idlibden-cikmali-bunun-icin-calisiyoruz-265023
20/6/2019
Previous Article

“Άντρας είναι και αγαπάει και βαράει”… βίντεο.

Next Article

Η Τουρκία εισβάλει κι εμείς συζητάμε μαζί της…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *