Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ : ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ F-35 ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΤΙΑ

0 σχόλια Share:

Ακάρ: Τα F-35 έρχονται τον Νοέμβριο

O υπουργός Αμύνης Ακάρ μιλώντας σχετικά με την προμήθεια των F-35 δήλωσε: Το Νοέμβριο τα αεροσκάφη περιμένουμε να έρθουν στη Μαλάτια. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην Μαλάτια για τις σχετικές υποδομές.

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Χουλουσί Ακάρ μαζί με τον αρχηγό Στρατού αντιστράτηγο Γιασάρ Γκιουλέρ,  τον αρχηγό Στρατού Ξηράς στρατηγό Ουμίτ Ντουντάρ, τον Ναύαρχο-διοικητή του πολεμικού Ναυτικού Αντνάν Οζμπάλ και τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Χασάν Κιουτσούκακγιουζ , συναντήθηκαν χτες με την Ένωση αποστράτων Αξιωματικών και κάποιους εν ενεργεία αξιωματικούς σε ένα γεύμα.

¨ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ S-400 Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ¨

Ο υπουργός Ακάρ στην λέσχη αξιωματικών του Σιχιγέ, μιλώντας σχετικά με το αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό σύστημα s-400 ανέφερε πως η θέση της Τουρκίας είναι πολύ σαφής. Ο Ακάρ ανέφερε πως η Τουρκία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πυραυλικό και αεροπορικό κίνδυνο και είπε τα εξής : Ονόματα δεν χρειάζεται να πω Οι κίνδυνοι και απειλές προέρχονται από όλες τις χώρες στον περίγυρό μας. Αυτό το έχουμε θέσει. Σε αυτό πρέπει να βρούμε μία λύση.¨

Ο Ακάρ συνέχισε λέγοντας: Από το 2011 και μετά η ανάγκη αυτή κατέστη επείγουσα. Τότε προσφύγαμε στο ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ολλανδία έστειλαν από μία συστοιχία Πάτριοτ. Αυτές ήρθαν στο Ιντζιρλικ στο Γκαζιαντέπ και στο Καχραμανμαράς. Μετά από ενάμιση χρόνο δήλωσαν πως εμείς “θα αποχωρήσουμε”. Έτσι λοιπόν ο καθένας που είχε μυαλό αντιλήφθηκε πως εμείς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιβιώνουμε με προσωρινές λύσεις, αλλά είναι ανάγκη να αποκτήσουμε ένα δικό μας. Στην πραγματικότητα η αντιπυραυλική και αντιαεροπορική μας άμυνα, είναι ένα πρόβλημα που είχανε οι ΤΕΔ η Τουρκία ακόμα από την από τα τέλη της δεκαετίας του 90.. Σχετικά με αυτό έχουν γίνει πολλές εργασίες. Το 2011 επιταχύνθηκαν ακόμα περισσότερο. Τότε η αναζήτησή μας κατέστη ακόμα πιο συστηματική. Καθορίστηκαν τα κριτήρια και άρχισαν οι συνομιλίες.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΗΦΘΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩΣΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ¨

Ο

Ο Ακαρ αναφέροντας τις εργασίες που γίνονται σε αυτό το θέμα είπε τα εξής: ποια ήταν τα κριτήρια σε αυτό το θέμα: Το πρώτο ήταν όπως λέμε η δήλωση μας πως ¨Αρκετά έχουμε γίνει αγορά, από τώρα και μετά δεν θα γίνουμε¨. Όταν θα αγοράζουμε οποιοδήποτε όπλο και όχημα, ζητάμε κα την τεχνολογία του, την εξαγωγή του και τον εκσυγχρονισμό του. Σε αυτό το θέμα γίνονται ομιλίες, συνομιλίες κ.α…. Συμφωνία διασφαλίστηκε με την Ρωσία που έδωσε την καλύτερη απάντηση βάσει των καθορισμένων κριτηρίων, οι υπογραφές έπεσαν και αυτό πραγματοποιήθηκε. Ενώ διαρκούσε ακόμα αυτή η κατάσταση εμείς στείλαμε επιστολή αιτήματος για προμήθεια αντιαεροπορικού συστήματος στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ. Απάντηση από τις ΗΠΑ πήραμε 17 μήνες αργότερα. Εν προκειμένω δεν μπορεί να αγνοείται το επείγον της ανάγκης που είχαμε. Εμείς δεν αποκοπήκαμε από το ΝΑΤΟ. Εμείς όσες υποχρεώσεις έχουμε απέναντι στο ΝΑΤΟ τις καλύπτουμε απόλυτα¨.

Στη διάρκεια της επίσκεψης ο Ακάρ ανέφερε κάτι που όπως είπε το λένε και οι Αμερικανοί : ” Μας έχουν πει πως είμαστε  μια από τις χώρες που καλύπτουμε άψογα , ανελλιπώς και με τον καλύτερο τρόπο όλες τις υποχρεώσεις μας σχετικά με το F-35 και τις οικονομικές όπως και τις άλλες δεσμεύσεις μας. Τα χρήματα μας, έχουμε πληρώσει το συνεταιριστικό μερίδιο μας και εν τω μεταξύ συνεχίζουμε  να κάνουμε ανελλιπώς την σχεδίαση και κατασκευή κάποιων τμημάτων¨.

¨ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ¨

Ο Ακαρ θύμισε πως έχουν γίνει κάποιες δηλώσεις σχετικά με το σχέδιο του πολεμικού αεροσκάφους F-35 και συνέχισε λέγοντας: Παρά το ότι έχουν γίνει κάποιες δηλώσεις αυτή τη στιγμή το σχέδιο για το F-35 φαίνεται να λειτουργεί κανονικά. Οι πιλότοι μας και το προσωπικό της συντήρησης συνεχίζει να εκπαιδεύεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περιμένουμε πως αυτά τα αεροσκάφη θα έρθουν στη Μαλάτια το Νοέμβριο. Οι σχετικές εργασίες υποδομών στη Μαλάτια έχουν ολοκληρωθεί.

……………..

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201903141038193637-akar-f-kasim-geliyor/

14/3/2019

Previous Article

ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !

Next Article

ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ: ΕΜΕΙΣ ΡΙΞΑΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *