Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Αν οι ΗΠΑ τηρήσουν αρνητική στάση για τα F-16 τότε θα αναζητήσουμε αλλού…¨

1 Comment Share:

Κείμενο του ιστολόγιου 12/12/2021

Σε ομιλία που έκανε ο υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους S-400 και στο αίτημα για νέα F-16 από τις ΗΠΑ. Έτσι είπε :

¨Αλλά κάποιοι συμμαχικές χώρες με διάφορες προφάσεις δίστασαν να μας πουλήσουν οπλικά συστήματα τα οποία ζητήσαμε. Όπως είναι γνωστό παρά τις πολλές προσπάθειες που κάναμε, δεν κατέστη δυνατό να προμηθευτούμε σύστημα περιφερειακής αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας από χώρες του ΝΑΤΟ. Για αυτό το λόγο το σύστημα S-400 δεν αγοράστηκε ως επιλογή αλλά ως αναγκαιότητα. Όπως έχει προγραμματιστεί συνεχίζονται όλες οι προετοιμασίες μας για τη χρήση αυτού του συστήματος σε περίπτωση που χρειαστεί. Αναφορικά με το σχέδιο F-35 Αν και έχουμε εκπληρώσει όλες μας τις Αθήνας προμήθεια των αεροσκαφών F-35 έχει μπλοκαριστεί με το πρόσχημα της αγοράς των S-400.

Τουρκική και αμερικανική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν στην Άγκυρα στις 27 Οκτωβρίου 2021 και εκεί μεταφέρθηκαν τα αιτήματα για την επιστροφή των δαπανών μας για τα F-35 και συμφωνήθηκε να συναντηθούμε στις ΗΠΑ στις αρχές του 2022 για να διαπραγματευτούμε για το θέμα. Παράλληλα με αυτό έχουμε υποβάλει επίσημο αίτημα προς τις ΗΠΑ  για την προμήθεια F-16 για τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων πολεμικών αεροσκαφών μας f-16. Πιστεύουμε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα προσεγγίσει το θέμα θετικά. Παρακολουθούμε στενά το θέμα και τις εξελίξεις. Σε περίπτωση που υπάρξει αρνητική στάση από τις ΗΠΑ,  η Τουρκία εν μέσω του περιβάλλοντος απειλών πού βρίσκεται, θα υποχρεωθεί να εξετάσει άλλες επιλογές προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια της. ¨

Πηγή : https://www.haberler.com/milli-savunma-bakani-akar-tbmm-genel-kurulu-nda-14590917-haberi/

Previous Article

Προφυλακίστηκε επειδή έβρισε και έσπασε την φωτογραφία του Ερντογάν…

Next Article

Ο Πακιστανός απήγαγε την ανήλικη, την εξισλάμισε και την παντρεύτηκε…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. τουρκία. Άλλο απο απειλές, τίποτα. Πάρτε απο αλλού ρε. Πάρτε απ’ το Delivery hero, σκασίλα μας. Πουλήστε ως και τα νεφρά σας. Μόνο μη ξεχάσετε να πάρετε και καμμιά 200ρια μαχητικά για να καλύψετε τα F16 και F4 σας που θα μείνουν ασυντήρητα. Καλό χαβά σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *