Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Χαφτάρ: ¨Να φύγουν οι Τούρκοι και εμείς είμαστε έτοιμοι για εκεχειρία¨

No Comments Share:

Χαφτάρ στο Sputnik: Είμαστε έτοιμοι για εκεχειρία εάν οι Τούρκοι φύγουν από τη Λιβύη

Ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ δήλωσε στο Sputnik ότι ο LNA χάνει την υπομονή του μετά από «τις επανειλημμένες παραβιάσεις της εκεχειρίας από τον Ερντογάν και τους μισθοφόρους του Σάρατζ, και την αποτυχία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του Βερολίνου».
Έτοιμος να σταματήσει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη «αν αποχωρήσουν από τη χώρα τα τουρκικά στρατεύματα και οι μισθοφόροι» δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ στο Sputnik.

«Η κατάπαυση του πυρός είναι αποτέλεσμα ενός συνόλου συνθηκών… μεταξύ των οποίων η αποχώρηση των Σύρων και Τούρκων μισθοφόρων, ο τερματισμός της μεταφοράς τουρκικών όπλων, η εξάλειψη των τρομοκρατικών ομάδων… Μόνο όταν αυτό επιτευχθεί, μπορούμε να μιλήσουμε για την κατάπαυση του πυρός» σημείωσε.

Πρόσθεσε, δε, πως «δυστυχώς, η Τουρκία και η κυβέρνηση Σάρατζ χρησιμοποιούν την προσωρινή κατάπαυση του πυρός για τη μεταφορά μέσω θάλασσας και αέρος Σύρων μισθοφόρων, Τούρκων στρατιωτών, τρομοκρατών και όπλων στην Τρίπολη. Αυτό είναι παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός» υπογράμμισε ο επικεφαλής του LNA.

«Ο Σάρατζ λαμβάνει εντολές από Τουρκία και Κατάρ»
Ο στρατάρχης Χαφτάρ καταλόγισε στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Φαγέζ αλ Σάρατζ ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στις συνομιλίες της Γενεύης με εντολή της Τουρκίας και του Κατάρ.

«Ο Σάρατζ λαμβάνει εντολές από την Άγκυρα και τη Ντόχα και δεν μπορεί να κάνει τίποτα με αυτό. Αυτό αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να αποχωρήσει η GNA από τις συνομιλίες της Γενεύης», δήλωσε ο Χαφτάρ.

Ο διοικητής του LNA πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Σάρατζ εξαρτάται από τρομοκρατικές ομάδες στη Λιβύη, καθώς και στην Τουρκία και το Κατάρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις του LNA είναι ανοικτές σε όλες τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να φέρουν ασφάλεια και σταθερότητα στο έδαφος της Λιβύης και υποστηρίζουν τις ενέργειες που πραγματοποιούνται από την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη και τον επικεφαλής της αποστολής Γκασάν Σαλαμέ.

«Ναι» στις ναυτικές περιπολίες από χώρες της Ε.Ε.
Υπογράμμισε, δε, ότι ο LNA χάνει την υπομονή του μετά από τις «επανειλημμένες παραβιάσεις της εκεχειρίας από τον Ερντογάν και τους μισθοφόρους του Σάρατζ, και την αποτυχία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του Βερολίνου».

Είπε επιπλέον ότι ο LNA τάσσεται υπέρ των ναυτικών περιπολιών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης «που εμποδίζουν την Τουρκία να συνεχίσει να μεταφέρει όπλα και μισθοφόρους στην Τρίπολη».

Πρόσθεσε, εξάλλου, πως η Ε.Ε. πρέπει να διαδραματίσει ρόλο στην παρακολούθηση της ροής όπλων.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση Σάρατζ ανέστειλε τις συνομιλίες στη Γενεύη, στον απόηχο του βομβαρδισμού του λιμανιού της Τρίπολης από τον LNA μία ημέρα πριν.

Στο μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις του Χαφτάρ δήλωσαν ότι στόχευσαν αποθήκη όπλων και πυρομαχικών στην Τρίπολη, ως απάντηση σε παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός που διαπράχθηκαν από τρομοκρατικές ομάδες.

Συνάντηση Ερντογάν – Σάρατζ στην Κωνσταντινούπολη
Την Πέμπτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνάντηση με τον Φαγέζ αλ Σάρατζ στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και δεν βρισκόταν στο επίσημο πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου, σύμφωνα με το AFP.

Υπενθυμίζεται ότι με την κυβέρνηση Σάρατζ, ο Ερντογάν έχει υπογράψει τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης που έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της Ελλάδας και της Κύπρου.

………….

Sputnik   21/2/2020

Previous Article

¨Ο τουρκικός λαός δεν είναι εχθρός μας, αλλά ο Ερντογάν είναι εχθρός μας¨…

Next Article

Η τουρκική λίρα τραβάει την κατηφόρα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *