Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Επίθεση Χαφτάρ σε οικονομικούς στόχους

No Comments Share:

Προδοτική επίθεση από τον πραξικοπηματία Χαφτάρ στην Λιβύη

Δυνάμεις του πραξικοπηματία Χαφτάρ στην Λιβύη, επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις της  Εταιρίας Εμπορίας πετρελαίου Brega που βρίσκονται στα νότια της Τρίπολης.

Μετά από την κοινή έκκληση Τουρκίας και Ρωσίας για εκεχειρία, δυνάμεις υπαγόμενες στον Χαφτάρ, συνεχίζουν τις επιθέσεις τους σε περιοχές πολιτών στην πρωτεύουσα της Λιβύης-Τρίπολη.  Οι δυνάμεις του Χαφτάρ επιτέθηκαν με πυροβολικό στις αποθήκες της  Εταιρίας Εμπορίας πετρελαίου Brega, που βρίσκονται στα νότια της Τρίπολης και στον δρόμο προς το αεροδρόμιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Εταιρίας Πετρελαίου της Λιβύης, στην επίθεση αυτή τραυματίστηκε ένας υπάλληλος ασφαλείας, ενώ στάχτη έγιναν 7 φορτηγά-βυτία.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/darbeci-hafter-libyada-hain-saldiri-1013259.html

17/1/2020

Σχ. : ¨Λογικό είναι να ¨λυσσάνε¨ οι Τούρκοι διότι κινδυνεύουν τα συμφέροντα τους. Προφανώς ο Χαφτάρ χτυπά οικονομικούς στόχους για να σταματήσει την χρηματοδότηση των εχθρών του. Η συγκεκριμένη εταιρία είναι θυγατρική της κρατικής εταιρίας πετρελαίου της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Το ¨αστείο¨είναι πως πριν από μερικές μέρες η εταιρία αυτή αναβάθμισε τα συστήματα πυρόσβεσης στις εγκαταστάσεις της (https://www.libya-businessnews.com/2020/01/14/latest-oil-tenders-42/)  

Αλλά μάλλον δεν είχε προβλεφθεί η αντιμετώπιση επίθεσης από το πυροβολικό !

 

Previous Article

Άτυπος εκπρόσωπος τύπου του Ερντογάν : ¨Η Τουρκία καθίσταται υπερδύναμη και περνά πλέον στην επίθεση¨… !

Next Article

Βίντεο- Tουρκικά αντιαεροπορικά συστήματα στην Λιβύη (;)

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *