Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΛΟΙΟ HADDAD 1…

No Comments Share:

Νέα ρότα για τα όπλα προς την ISIS

5415 (1)

Τα όπλα τα οποία στις 29 Αυγούστου βγήκαν από το πλοίο “Haddad 1”  όταν το  σταμάτησε το ελληνικό λιμενικό, επανέφεραν στην επικαιρότητα τους ισχυρισμούς για στήριξη των τζιχαντιστών από την Τουρκία. Ο βουλευτής του CHP Μουσά Τσαμ δήλωσε πως η θαλάσσια οδός αποτελεί το νέο δρομολόγιο για τα όπλα που στέλνονται στις ισλαμικές ομάδες.

Μετά τα όπλα που βρέθηκαν στο πλοίο ¨Haddad 1¨ το οποίο είχε ξεκινήσει από την Αλεξανδρέτα στις 29 Αυγούστου και σταματήθηκε από το ελληνικό λιμενικό στα ανοιχτά της Κρήτης, και τα οποία λέγεται πως πήγαιναν στους ισλαμιστές της Λιβύης, δεν σταματά πια να αναφέρεται το όνομα της Τουρκίας.

Όπλα έναντι πετρελαίου

Την ώρα που διαρκούνε ακόμη οι συζητήσεις για την αναφορά στην ιστοσελίδα Business Times(IBT), η οποία δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και έγραφε πως ¨Εμφανίστηκε πια η υποψία πως υπάρχει η συμφωνία με τους ισλαμιστές της Λιβύης για τουρκικά όπλα έναντι πετρελαίου¨, ο βουλευτής του CHP Μουσά Τσαμ δήλωσε πως μετά από την αποκάλυψη της χερσαίας μεταφοράς όπλων που έκαμνε η ΜΙΤ, πλέον προτιμάται για την αποστολή όπλων η θαλάσσια οδός. Ο Τσαμ ανέφερε πως έμαθε ότι το Haddad 1 που πιάστηκε στα ανοιχτά της Κρήτης ήταν απλά ένα από αυτά τα πλοία και πρόσθεσε πως ¨Η Τουρκία από την μια λέει πως αγωνίζεται κατά της ISIS και από την άλλη συνεχίζει να στέλνει όπλα στις συνδεόμενες με την ISIS ομάδες. Σύμφωνα με ξένες πηγές, η νέα μέθοδος είναι όπλα που παράγονται στην Τουρκία να πηγαίνουν με πλοία στις ομάδες αυτές στην Λιβύη. Φοβούνται μήπως αποκαλυφθεί αυτή η κατάσταση, διότι αντί να είναι ενάντιοι στην τρομοκρατία της ISIS, αυτοί την θρέφουν.

Ο βουλευτής του CHP Μεβλούτ Ντουντού υπέβαλε στην βουλή σχετική με αυτό το πλοίο ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου. Ο Ντουντού αναφέρει εκεί : ¨Οι ελληνικές αρχές ανέφεραν πως στο πλοίο βρέθηκαν  491.950 σφαίρες και 5 χιλιάδες τυφέκια. Η ύπαρξη αυτών των ποσοτήτων πως διέφυγε από τους ελέγχους στην χώρα μας ; ¨.

Τουρκικές εταιρίες

Σύμφωνα με την είδηση από την αγγλική International Business Times, Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε πως πρόκειται για όπλα και πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται από αστυνομικούς και έχουν παραχθεί στην Τουρκία από τις εταιρίες Torun Silahçılık  και  Yavex. Η εταιρία Yavex σε ανακοίνωση της ανέφερε πως τα π[πυρομαχικά ¨δεν πήγαιναν στην Λιβύη, αλλά στις δυνάμεις ασφαλείας άλλης χώρας¨ και ότι ¨όλα τα σχετικά με τον φόρτο έγγραφα έχουν την άδεια της τουρκικής κυβέρνησης¨.

ploio-opla-2 (1)

Ελληνικές μονάδες σταμάτησαν το υπό βολιβιανή σημαία Haddad 1 , το ερεύνησαν και κατέσχεσαν όπλα και πυρομαχικά που ήταν κρυμμένα κάτω από είδη σπιτιού. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς είχε δηλώσει πως ¨Υπάρχουν έγγραφα για όλα τα όπλα που υπάρχουν στο πλοίο. Τα όπλα στέλνονται σε δυνάμεις ασφαλείας του Σουδάν και στον Λίβανο¨.  

Εμρέ Τοκέρ

Εφ. Τζουμχουριέτ 16/10/2015

Previous Article

ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΣΥΝΕΝΤΕYΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΟΤΖΙΑ

Next Article

Η ΙΔΙΑ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *