Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΚΙΟΥΛ: «ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ»

0 σχόλια Share:

ΓΚΙΟΥΛ: «ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ»

Ο Tούρκος Πρόεδρος μίλησε σχετικά με την κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-Συρίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ δήλωσε ότι στη Συρία διαδραματίζονται τα χειρότερα σενάρια.

Ο Τούρκος Πρόεδρος προέβη σε δηλώσεις σχετικά με το Συριακό. O Πρόεδρος Γκιουλ αφού σημείωσε ότι τα επεισόδια στη Συρία επηρεάζουν και την Τουρκία, είπε πως «Σε μια τέτοια φάση, είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία με την κυβέρνηση και το Γενικό Επιτελείο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως βλέπετε κάνουμε τα δέοντα αυτή τη στιγμή. Θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε και στο εξής».

«Η Τουρκία κάνει αμέσως τα δέοντα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να συνεχιστεί έτσι η κατάσταση στη Συρία» δήλωσε ο Πρόεδρος.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια στη Συρία και τις σχέσεις που εντάθηκαν ακόμη περισσότερο μετά από την επίθεση με οβίδες ο Γκιούλ είπε «ο συριακός λαός υποφέρει πολύ. Όπως βλέπετε αυτό κατά διαστήματα επηρεάζει και εμάς. Χάσαμε μερικούς πολίτες μας. Επομένως στη συγκεκριμένη φάση η κυβέρνηση μέσα σε συνεχή επικοινωνία με το Γενικό Επιτελείο των ΤΕΔ κάνουν ότι μπορούν στη στιγμή. Αυτό υα νεχιστεί να γίνεται και στο εξής».

Αφού τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματική, ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε «δεν μπορεί να περιμένουμε να συνεχιστεί με αυτό τον τρόπο η κατάσταση στη Συρία. Επομένως αργά η γρήγορα θα υπάρξει μια αλλαγή μια μετάβαση. Αλλά η ευχή μας είναι αυτό να γίνει χωρίς περισσότερη αιματοχυσία και πριν αυτοκαταστραφεί η Συρία. Πιστεύω πως είναι απαραίτητο και η διεθνής κοινότητα να δράσει αποτελεσματικά».

Από την άλλη το έθιμο στο τραπέζι του προεδρικού μεγάρου που ξεκίνησε ο Aτατούρκ, συνεχίστηκε και φέτος με σημαντικά ονόματα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος Γκιούλ παρέθεσε γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης YÖK, Γκιοκχάν Τσετίνσαγιά και στις σημαντικές προσωπικότητες των ιδρυμάτων ανωτάτης εκπαίδευσης.

Κατά το γεύμα συζητήθηκε και το νέο σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης.

 TRT 8/10/2012

Σχ : Και βέβαια η Τουρκία κάνει ότι μπορεί για την πραγματοποίηση αυτού του χείριστου σεναρίου… 

Previous Article

ΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Next Article

¨ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΡΕΤΖΕΠ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *