Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ

No Comments Share:

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Taner Yıldız είχε μια συνάντηση με τον ομόλογο του, του Κατάρ στην Κωνσταντινούπολη

Η Τουρκία ποικιλλοποιεί τις χώρες εισαγωγής φυσικού αερίου.

Σημαντική πρόοδος σημειώθηκε στις συνομιλίες για την αγορά 2 εκατομμυρίων τόνων υγρού φυσικού αερίου από το Κατάρ.

«Θέλουμε να συνεργαστούμε με το Κατάρ στο θέμα της κάλυψης της ανάγκης της μεγεθυνόμενης Τουρκίας από φυσικό αέριο» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Tανέρ Γιλντίζ.

Ο Tανέρ Γιλντίζ στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκε με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Σαλέχ Αλ Σαντά.

Μετά το πέρας της συνάντησης οι δυο υπουργοί απάντησαν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο υπουργός του Κατάρ Σαλέχ Αλ Σαντά επισήμανε ότι μέχρι σήμερα εξασφάλισαν φυσικό αέριο στην Τουρκία με μεμονωμένες συμφωνίες αλλά σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία σχεδιάζουν να κάνουν διοχέτευση 2 εκατομμυρίων τόνων μακροπρόθεσμα.

Ενώ ο Τούρκος υπουργός από την πλευρά του δήλωσε ότι θέλουν να συνεργαστούν και με το Κατάρ στο θέμα της κάλυψης της αυξανόμενης ανάγκης της Τουρκίας από φυσικό αέριο.

Ο Γιλντίζ ερωτηθείς σχετικά με το διαγωνισμό για έρευνες πετρελαίου που κέρδισε η Ανώνυμη Εταιρία Τουρκικών Πετρελαίων στο Ιράκ δήλωσε: « όλες οι προσπάθειες μας είτε στο Βόρειο Ιράκ είτε στην κεντρική κυβέρνηση αφορούν την ακεραιότητα του Ιράκ. Φυσικά η Ανώνυμη Εταιρία Τουρκικών Πετρελαίων TPAO έχει να κάνει δουλειές εκεί. Η συμφωνία αφορά την έρευνα. Η εταιρία πρότεινε 6,24 δολάρια ανά βαρέλι του ακατέργαστου πετρελαίου που θα εξορύξει και η πρόταση έγινε δεκτή. Πρόκειται για ένα πεδίο κοντά στο Ιράν και έχουμε την πεποίθηση ότι θα είναι αποδοτική».

Ο υπουργός Ενέργειας ο οποίος σχολίασε και την μείωση στις τιμές πετρελαίου δήλωσε «με την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή προσμέναμε την υποχώρηση των τιμών στο παλιό τους επίπεδο, θα επιθυμούσαμε να πέσουν ακόμη πιο πολύ».

TRT- 31-5-2012

Previous Article

Η TPAO ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗ ΒΑΣΟΡΑ

Next Article

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *