Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΑΓΩΓΟ ΑΕΡΙΟΥ

0 σχόλια Share:

 

Πούτιν : ¨Σχετικά με τον αγωγό Τουρκικό Ρεύμα, είμαστε συνεχώς σε διαβούλευση με τους Τούρκους εταίρους μας

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ, έδωσε στην Μόσχα συνέντευξη τύπου. Ο Πούτιν στην συνέντευξη τύπου ενημέρωσε σχετικά με την επίσκεψη στην Βουλγαρία και είπε πως σε περίπτωση που θελήσει η Βουλγαρία, η ακυρωθείσα το 2014 επένδυση στον πυρηνικό σταθμό του Μπέλενε, μπορεί να αρχίσει ξανά.  O Πούτιν είπε πως υπάρχει ανάγκη για εγγυήσεις για τα ενεργειακά σχέδια με την Βουλγαρία  και πρόσθεσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Βουλγαρία. Ο Πούτιν είπε : ¨Η βουλγαρική πλευρά το γνωρίζει αυτό πολύ καλά και εμείς γνωρίζουμε καλά πως στην πραγματοποίηση σχεδίων μεγάλης κλίμακας, στις σχετικές αποφάσεις της βουλγαρικής κυβέρνησης ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις υπάρουσες κρατικές εγγυήσεις πρέπει να είναι εγγυημένες και οι οικονομικές εγγυήσεις¨.

Ο Πούτιν θύμισε πως χτες είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ΠτΔ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και είπε: ¨Είμαστε συνεχώς σε διαβούλευση με τους Τούρκους εταίρους μας σχετικά με την διαδρομή του αγωγού που θα φτάσει στην Ευρώπη. Η Βουλγαρία είναι μια από τις εναλλακτικές. Αυτό το επιβεβαίωσε στην χτεσινή μας συνομιλία και ο πρόεδρος Ερντογάν. Εργαζόμαστε σε αυτό μαζί με τους Τούρκους και Βουλγάρους φίλους μας¨. Ο Πούτιν είπε πως στην συνομιλία με τον Ερντογάν  δεν είχε κάποια αντίρρηση στην μέσω Βουλγαρίας επέκταση του αγωγού και ούτε από την Βουλγαρία προέκυψε κάποια αντίρρηση.

Σύμφωνα με το σχέδιο για τον αγωγό φυσικού αερίου Τουρκικό Ρεύμα, το ρωσικό αέριο διαμεσου Ρωσίας και Τουρκίας θα μεταφερθεί στην Ευρώπη. Ο αγωγός Τουρκικός ρεύμα θα αποτελείται από δύο γραμμές και θα έχει ετήσια δυνατότητα μεταφοράς 15,75 δις κυβικών μέτρων αερίου. Η δεύτερη γραμμή του αερίου εκτιμάται πως μέσω είτε Βουλγαρίας είτε Ελλάδας θα φτάσεις την Ιταλία.

https://www.sondakika.com/haber/haber-putin-turkakim-projesi-icin-turk-ortaklarimizla-10900607/

30/5/2018

Σχ: Θα ήταν κρίμα να χάσουμε την ευκαιρία να περάσει αυτός ο αγωγός μέσα από την Ελλάδα. Οκ κάναμε το θέλημα των Αμερικανών με αγωγό ΤΑΡ, ας εκμεταλλευτούμε όμως και αυτή την ευκαιρία.

Previous Article

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟNΔΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟ

Next Article

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΕΒΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!