Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…

0 σχόλια Share:

Τούρκοι ποιητές των Βαλκανίων συναντήθηκαν στην Γκαγκαουζία

a4cd28d67a388a90d27568a07a2f27e2

Η συνάντηση Τούρκων ποιητών των Βαλκανίων που οργανώνεται από την νομαρχία Αδριανούπολης, φέτος πραγματοποιήθηκε στην αυτόνομη περιοχή της Γκαγκαουζίας.

Ο νομάρχης Αδριανούπολης Χασάν Ντουρουέρ και η ομάδα του μετά την πρώτη συνάντηση ποιητών που έγινε πέρσι στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, αποφάσισαν ένα χρόνο πριν πως η επόμενη συνάντηση θα γινόταν στην περιοχή της Γκαγκαουζίας, διασφαλίζοντας έτσι την ένωση στην κοινή γλώσσα των Βαλκανίων

Στην συνάντηση Βαλκάνιων Ποιητών που έχει αναλάβει ένα σημαντικό καθήκον και αποστολή, μια ξεχωριστή σημασία απέδωσε και η συμμετοχή του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας Μπεκίρ Μποζντάγ.

 

Μετά την ολοκλήρωση των ετοιμασιών που πήρε μήνες, στην πρώτη μέρα της συνάντησης που οργανώθηκε από κοινού από τον σύλλογο Μeras του Κομράτ της Γκαγκαουζίας και την νομαρχία Αδριανούπολης, 16 ποιητές συναντήθηκαν με τους αγαπώντες την ποίηση.

Η συνάντηση των ποιητών στην οποία μετείχε και ο αντιπρόεδρος Μποζντάγ πραγματοποιήθηκε στην κωμόπολη Τομάϊ.

Στην εκδήλωση αυτή στην οποία οι πολίτες μιλούσαν γκαγκαούζικα τουρκικά, μετείχαν ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων Κεμάλ Γιουρτνάτς, ο βουλευτής Αδάνων του ΑΚΡ Μεχμέτ Σουκρού Ενρτίντς, ο βουλευτής Σεβάστειας Χιλμί Μπιλγκίν, και ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Κισίνεφ της Μολδαβίας Μεχμέτ Σελίμ.

………….

Ο αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ μιλώντας στην βραδιά που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή 16 ποιητών, ανέφερε πως ¨παντού στον κόσμο υπάρχει μια κοινή γλώσσα¨. Επισκέφτηκε γηροκομείο που κατασκευάστηκε με την στήριξη της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων, συζήτησε εκεί επί μακρόν με τους ηλικιωμένους και χάρισε δώρα. Στην διάρκεια της συνομιλίας υπήρξαν συγκινητικές στιγμές. Ένας γέρος Γκαγκαούζος είπε πως ¨Εγώ είμαι Τούρκος¨ και συζήτησε με τον Μπεκίρ Μποζντάγ.

Ο Μποζντάγ που μετείχε στην 2η Συνάντηση Βαλκάνιων Ποιητών που οργανώθηκε από την νομαρχία Αδριανούπολης και την Διεύθυνση Αποδήμων, έγινε δεκτός από μεγάλο πλήθος Γκαγκαούζων. Ο Μποζντάγ έγινε δεκτός από άτομα που φορούσαν παραδοσιακές φορεσιές και τότε αυτός και η ομάδα του έγιναν ένα μαζί τους και χόρεψαν μαζί τους.

………….

Ο Μποζντάγ ανέφερε : ¨Οι Γκαγκαούζοι Τούρκοι και οι Τούρκοι της Τουρκίας είναι παιδιά της ίδιας οικογένειας, Έστω κι αν ανάμεσα μας υπάρχει απόσταση, η καρδιά μας, η αγάπη μας, ο πόνος μας και η χαρά μας είναι κοινή. Εγώ σήμερα είμαι εδώ με μέλη της οικογένειας μου. Εμείς έχουμε στην Τουρκία τους τραγουδιστές, τους ποιητές και τους ανθρώπους των γραμμάτων μας. Τους ίδιους όμως έχουμε και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του τουρκικού κόσμου. Για μας είναι το ίδιο.

…………….¨

Στην συνάντηση των ποιητών στην Γκαγκαουζία, την Δυτική Θράκη εκπροσώπησαν οι Σεβκάν Ταχσίνογλου και Σιμπέλ Γκιουλιστάν.

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 23/9/2013

 Σχ : Να σας αναφέρω περιστατικό σχετικό με την υπόθεση των Γκαγκαούζων που διαδραματίστηκε στο ελληνικό ΥΠΕΞ πριν από  χρόνια. Υπηρεσιακός παράγων θέτει στον GAP το θέμα των Γκαγκαούζων της Μολδαβίας, και εκείνος ο ¨ευλογημένος¨ απαντά : Όπου είναι οι Τούρκοι στα Βαλκάνια εμείς δεν πάμε¨ !!!!

Να σημειώσουμε επίσης πως η Ελλάδα δεν έχει επίσημη διπλωματική εκπροσώπηση στην Μολδαβία και φυσικά και στην Γκαγκαουζία, την ώρα που η Τουρκία έχει πρεσβεία και προξενείο. Η κοντινότερη ελληνική διπλωματική αρχή μας είναι στην Οδυσσό της Ουκρανίας και δεν έχουν πατήσει ΠΟΤΕ  το πόδι τους στην Γκαγκαουζία. Την ώρα που Τούρκοι, Αμερικανοί και Βούλγαροι διπλωμάτες αλωνίζουν…

Previous Article

ΣΚΟΡΠΙΑ ΟΣΤΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ…

Next Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *