Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τσαβούσογλου : Σαν κόκορας με τα πόδια του στην βρωμιά ο Μακρόν ¨!

0 σχόλια Share:

Ένταση ανάμεσα σε Παρίσι και Άγκυρα στην κλειστή για τον τύπο σύνοδο

Ο ΠτΔ της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν στα πλαίσια των 70 ετών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε ομιλία που έκανε στο Στρασβούργο, τράβηξε την προσοχή με τις δηλώσεις του σχετικά με την Τουρκία. Αντίδραση υπήρξε προς τον Μακρόν από τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που ήταν παρών εκεί.

Ο ΠτΔ της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, στην ομιλία του ανέφερε πως 30 χρόνια μετά από το γκρέμισμα των τειχών του Βερολίνου, σε μερικές χώρες της Ευρώπης τα ανθρώπινα δικαιώματα αμφισβητούνται, ενώ ως παραδείγματα καθεστωτικής διακυβέρνησης ανέφερε την Ρωσία και την Τουρκία.

Ο Μακρόν είπε πως στην Τουρκία, θέματα όπως η ελευθερία έκφρασης και το κράτος δικαίου έχουν μείνει πίσω,  πως πρέπει να παρατηρούνται με προσοχή οι δικαστικές διαδικασίες σε βάρος των υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών και πρόσθεσε πως ¨Πρέπει να τους υποστηρίζουμε¨.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΩΣ ΟΧΗΜΑ ΠΙΕΣΗΣ

Μια από τις αναφορές του Μακρόν ήταν σχετικά με την πολιτική της Τουρκίας στην Συρία. Σύμφωνα με την είδηση του AFP, ο Μακρόν μετά από ερώτηση Ελληνίδας βουλευτού σχετικά με την πολιτική της Τουρκίας αναφορικά με την αύξηση του αριθμού των προσφύγων, είπε πως συμφωνεί με την άποψη της βουλευτού πως η Τουρκία χρησιμοποιεί αυτό το θέμα ως όχημα πίεσης προς την Ευρώπη.

Ο Μακρόν είπε πως η συνεργασία με την Τουρκία συνεχίζεται  και πρόσθεσε πως ¨Ωστόσο, η ατζέντα μας στη Συρία δεν μπορεί να υπαγορεύεται από πιέσεις από την Τουρκία¨.

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ : Ο ΜΑΚΡΟΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ

Αντίδραση υπήρξε από τον υπουργό Τσαβούσογλου προς τις δηλώσεις Μακρόν. Ο Τσαβούσογλου που βρισκόταν εκεί ως επίτιμος πρόεδρος, δήλωσε πως ¨¨Με την γλώσσα που έβγαλε ο Μακρόν προς την Τουρκία ξεπέρασε την θέση του¨.

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως η Τουρκία εφαρμόζει ανελλιπώς μέχρι σήμερα τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με την ΕΕ και είπε πως ¨Αν υπάρχει κάτι προς κριτική, αυτό είναι η ΕΕ και οι χώρες σαν την Γαλλία που περνιούνται για ηγέτες. Πόσους πρόσφυγες δέχθηκε στην Γαλλία ο Μακρόν; Αντί αυτού, δέχεται συχνά στο Μέγαρο Ελιζέ τα μέλη των YPG/PKK¨.

O Τσαβούσογλου ανέφερε πως κατά την διάρκεια της ομιλίας του Μακρόν δεν έβαλαν τον τύπο στην αίθουσα και είπε: ¨Αφού υπάρχει τόση ευαισθησία τότε γιατί δεν δέχθηκαν στην αίθουσα τους δημοσιογράφους; Που είναι η ελευθεροτυπία; ¨

Ο Τσαβούσογλου υπενθύμισε πως στις διαδηλώσεις κατά του Μακρόν στην Γαλλία, εφαρμόστηκαν μέθοδοι Εκτάκτου Καταστάσεως και πρόσθεσε πως ¨Η σημερινή ομιλία του Μακρόν, την παρομοιάζω με το κακάρισμα ενός κόκορα του οποίου τα πόδια είναι θαμμένα μέσα στην βρωμιά¨.

https://haber.sol.org.tr/turkiye/basina-kapali-toplantida-paris-ankara-gerilimi-271565

2/10/2019

Previous Article

Συνάντηση των Ελλήνων πολιτών με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών

Next Article

70% αύξηση στις δαπάνες για όπλα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

et, dolor. tempus commodo justo risus.