Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο Γάλλος πρέσβης επιστρέφει στην Τουρκία

No Comments Share:

Ο Γάλλος πρέσβης επιστρέφει στην Τουρκία, εν μέσω της σύγκρουσης Παρισιού-Άγκυρας

Η Γαλλία αποφάσισε την επιστροφή του πρεσβευτή της στιν Τουρκία, δήλωσε ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Υβ Λε Ντριάν την Κυριακή, εν μέσω εβδομάδων αυξανόμενης έντασης μεταξύ Παρισιού και Άγκυρας. Η ειδησεογραφική σελίδα Ντουβάρ έγραψε ότι σύμφωνα με όσα είπε ο Λε Ντριάν στο γαλλικό δίκτυο RTL, ο πρεσβευτής ετοιμάζεται να ζητήσει διευκρινήσεις από την Άγκυρα για πρόσφατες παρατηρήσεις που έγιναν από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η γαλλική Κυβέρνηση ανακάλεσε τον απεσταλμένο της στην Τουρκία για διαβουλεύσεις ως επακόλουθο αυτών που αποκάλεσε απαράδεκτα σχόλια από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος αμφισβήτησε την ψυχική υγεία του Γάλλου ομολόγου του, Εμμανουέλ Μακρόν. Οι παρατηρήσεις του Ερντογάν τον προηγούμενο μήνα έφτασαν κατά την διάρκεια του αυξανόμενου αντίκτυπου που είχε στον μουσουλμανικό κόσμο ο ισχυρισμός του του Γάλλου ηγέτη ότι το Ισλάμ βρίσκεται σε παγκόσμια κρίση και ανακοίνωσε σχέδια της κυβέρνησής του να παρουσιάσει σχέδιο νόμου τον Δεκέμβριο ώστε να ενισχύσει τον νόμο του 1905 με τον οποίο επισήμως έγινε διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους. Ο Ερντογάν υπήρξε ο πιο ένθερμος ηγέτης στην κριτική κατά του Μακρόν και των σχεδίων του, καλώντας τους Τούρκους πολίτες ακόμη και σε μποϋκοτάζ σε όλα τα γαλλικά προϊόντα. Ο Γάλλος Πρόεδρος επικαλούμενος  την συμπεριφορά της Άγκυρας στις εμπόλεμες χώρες της Συρίας, Λιβύης και στην ανατολική Μεσόγειο, επέκρινε την τουρκική κυβέρνηση νωρίτερα το Σάββατο, λέγοντας ότι έχει «αυτοκρατορικές τάσεις»,. Η Τουρκία υιοθετεί επιθετική στάση προς τους συμμάχους της του ΝΑΤΟ, είπε ο Μακρόν.

https://ahval.me/france-turkey/french-ambassador-returning-turkey-amid-paris-ankara-row?fbclid=IwAR1c69mroGXbpaaNRgP6S8xSNwPto9zcYXe68Qwba2mOHMfnc-1Q0ht3iks

1/11/2020

Previous Article

60 μαγαζιά άδεια σε κεντρική λεωφόρο της Άγκυρας…

Next Article

Ελληνίδα κάτοικος της Βιέννης γράφει

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *