Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

0 σχόλια Share:

Κόκμπουρν-ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής: Η Τουρκία έχει απρόσμενα μεγάλες  απώλειες στην Συρία

el-bab-asker-reuters-sb-1-737x400

Ο Πάτρικ Κόκμπουρν-ανταποκριτής Μέσης Ανατολής της εφημερίδας Ιντιπέντεντ, που είναι μια από τις πιο γνωστές εφημερίδες της Βρετανίας, αναφέρει πως η Τουρκία κατά την επιχείρηση ¨Ασπίδα Ευφράτη¨ είχε ¨σε απρόσμενο μέτρο¨ μεγάλες απώλειες/

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο BBC-τουρκικά, ο τουρκικός στρατός επιδιώκοντας να καταλάβει την Ελ Μπαπ στα βόρεια από το Χαλέπι, για πρώτη φορά εισήλθε σε ¨πραγματική μάχη¨ με τους μαχητές της ISIS και τότε άρχισε να έχει ¨σοβαρές και σε απρόσμενο βαθμό μεγάλες απώλειες σε στρατιώτες και σε εξοπλισμό¨.

Ο Κόκμπουρν ανέφερε πως καθώς η αντίσταση της ISIS είναι πιο αποφασιστική και έξυπνη από ότι προέβλεπε η Άγκυρα, η στρατιωτική επιχείρηση προχωρά ¨πολύ πιο αργά και με μεγαλύτερο κόστος¨.

¨Η στρατιωτική επιχείρηση ¨Ασπίδα Ευφράτη στα πρώτα στάδια ήταν πετυχημένη¨
Ο αρθρογράφος αναφέρει πως αρχικά προβλεπόταν με βολές πυροβολικού, αεροπορικές επιθέσεις και περιορισμένη χρήση στρατιωτών, η στήριξη των πολιτοφυλακών Τουρκμένων και Αράβων που βρίσκονται υπό την αιγίδα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Ο Κόκμπορν λέει πως η στρατηγική αυτή στα πρώτα στάδια της επιχείρησης, με την κατάληψη της Τζεράμπλους, ήταν πετυχημένη.
Ο αρθρογράφος αναφέρει μετά πως με την αργή πρόοδο στην περιοχή Ελ Μπαπ, η επιχείρηση αυτή στην Συρία άρχισε να επιφέρει ένα βαρύ τίμημα στην Τουρκία.

Ο Κόκμπουρν γράφει πως οι μάχες που γίνονται στην περιοχή της Ελ Μπαπ, συνιστούν και την πιο σημαντική αδυναμία της εκεχειρίας που ανακοινώθηκε στην Αστάνα. Ο Κόκμπουρν γράφει: Οι δύο πιο ισχυρές ομάδες των ένοπλων επαναστατικών κινήσεων, η ISIS και το Μέτωπο Φετχί (η παλιά Ελ Νούσρα), δεν περιλαμβάνονται στην εκεχειρία. Μάλιστα η Ελ Νούσρα άρχισε στρατιωτική επιχείρηση στα δυτικά από το Χαλέπι, κατά επαναστατικών ομάδων που είδαν με καλό μάτι την εκεχειρία.¨

Ο Κόκμπουρν αναφέρει πως αντίθετα με τις προσδοκίες του Ιράκ και της Συρίας, η ISIS μπορεί και διεξάγει πόλεμο σε πολύ διαφορετικά μέτωπα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Οκτώβριο είχε δηλώσει πως θα στραφεί κατά της περιοχής Ελ Μπαπ που κατείχε η ISIS, κατά του Μένμπιτς που κατείχε το YPG και κατά της Ράκκα που κατείχε η ISIS. Στις 23/12/2016 είχε δηλώσει πως η Ελ Μπαπ ¨κοντεύει να ρυθμιστεί¨ και στις 27 Δεκεμβρίου πως ¨περικυκλώθηκε πλήρως η Ελ Μπαπ¨.

Στην διεξαγόμενη στην Β. Συρία στρατιωτική επιχείρηση Ασπίδα Ευφράτη, μέχρι τώρα σκοτώθηκαν 53 Τούρκοι στρατιώτες.

Diken 26/1/2017

Σχ: Η πορεία των μαχών στην Ελ Μπαπ δείχνει πως όταν υπάρχουν εμπειροπόλεμοι μαχητές (όπως αυτοί της ISIS) που δεν φοβούνται να πεθάνουν, ο πόλεμος ειναι πολύ αμφίρροπος, παρά την υπεροπλία του όποιου επιτιθέμενου αντιπάλου.   

Previous Article

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ (ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΕ)

Next Article

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦAΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *