Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

No Comments Share:

Η Τουρκία αναλαμβάνει τον έλεγχο των σχολείων που συνδέονται με την FETÖ στην επαρχία Sindh του Πακιστάν

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές καλωσόρισαν θερμά μια αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Maarif της Τουρκίας που ανέλαβε τον έλεγχο τριών πακιστανικών σχολείων που συνδέονται με την FETÖ στο νότιο λιμάνι του Καράτσι.

Ο Mahmut Özdil, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Maarif, και ένας υπάλληλος της κυβέρνησης της νότιας επαρχίας Sindh, της οποίας το Καράτσι είναι η πρωτεύουσα, υπέγραψαν τα έγγραφα που σηματοδότησαν την επίσημη παράδοση των σχολείων.

Δύο μαθητές προσέφεραν ανθοδέσμες στα μέλη του ιδρύματος.

Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία μαζί με τον Τούρκο υπουργό κ. Tolga Uçak συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών της Sindh Qazi Kabir στο γραφείο του τελευταίου. Ο γενικός σύμβουλος και τα μέλη του ιδρύματος ευχαρίστησαν την επαρχιακή κυβέρνηση της Sindh για την παράδοση των σχολείων.

Το ίδρυμα έχει ήδη πάρει τον έλεγχο των σχολείων που συνδέονται με την FETÖ στο Islamabad και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Lahore.

Τον περασμένο μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν διέταξε την κυβέρνηση να κηρύξει την FETÖ ως τρομοκρατική ομάδα και να απαγορεύσει τη λειτουργία σχολείων που συνδέονται μ’αυτήν.

Η Τουρκία ίδρυσε το Ίδρυμα Maarif  το 2016 μετά από μια προσπάθεια πραξικοπήματος για να αναλάβει τη διοίκηση σχολείων στο εξωτερικό που συνδέονται με το FETÖ. Επίσης ιδρύει σχολεία και εκπαιδευτικά κέντρα στο εξωτερικό.

Το FETÖ έχει σημαντική παρουσία στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών σχολείων που λειτουργούν ως ροή εσόδων για την τρομοκρατική ομάδα.

16/1/19
Πηγή:Πρακτορείο Αναντολού

Previous Article

ENTYΠΩΣΙΑΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ YPG -ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ¨Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ….¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *