Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΚΑΤΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

No Comments Share:

Επίθεση από τον Νταβούτογλου σε αυτούς που κριτικάρουν την νεοοθωμανική πολιτική του

Ο υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου, μιλώντας κατά την επέτειο θανάτου του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή, επιτέθηκε σε αυτούς που ασκούν κριτική στην νεοοθωμανική πολιτική του ΑΚΡ λέγοντας ¨βρε απερίσκεπτοι¨.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου, μιλώντας σε τελετή του δήμου Γκέμπζε κατά την 532η επέτειο θανάτου του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή, επιτέθηκε σε αυτούς που κατηγορούν την νεοοθωμανική πολιτική του ΑΚΡ.

Σύμφωνα με την είδηση από το ΑΑ, o Νταβούτογλου ανέφερε πως ακολουθούν μια πολιτική στα ίχνη των βημάτων του Πορθητή, και συνέχισε λέγοντας :

¨Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι κρίνοντας την πολιτική μας και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, χρησιμοποιούν με προσβλητικό τρόπο την φράση ¨νεοοθωμανισμός¨. Βρε απερίσκεπτοι το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας, του οποίου έχουμε την τιμή να είμαστε πολίτες και υπουργοί, δεν είναι κράτος που εμφανίστηκε από κυκλικές συνθήκες, δεν είναι ένα νεοσύστατο κράτος. Το κράτος αυτό ιδρύθηκε πάνω στην πολιτική παράδοση αιώνων του Οθωμανικού κράτους, και εμείς ως κάτοχοι εκείνης της κληρονομιάς αισθανόμαστε μόνο υπερηφάνεια. Ότι θέλει ας λέει ο καθένας. Ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής, είναι η κορυφαία προσωπικότητα του κορυφαίου εκείνου κράτους.¨

Ο Νταβούτογλου κατά την ομιλία του εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Πορθητή με τις εξής φράσεις : Ο Πορθητής αποτελεί μια κορυφαία προσωπικότητα ηγέτη στην πορεία δικαιοσύνης του αγίου έθνους μας, από την Μέση Ασία έως την Βιέννη. Εάν αντιληφτείτε αυτήν την προσωπικότητα, εάν αντιληφτείτε γιατί έζησε, γιατί κοπίασε και γιατί κήρυξε τζιχάντ, τότε θα αντιληφθείτε και την ψυχή αυτού του έθνους. Για αυτό η εκ μέρους μας κατανόηση του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή, αποτελεί ένα τρανό καθήκον, μια αποστολή που πρέπει συχνά να επαναλαμβάνουμε. Διότι αυτός είναι η κορυφαία προσωπικότητα της πολιτικής μας και του πολιτισμού μας. ¨

 Haber.sol.org 3/5/2013

Previous Article

ΝΕΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Next Article

ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΙΑΣΜΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *