Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ANTIΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ F-35

No Comments Share:

 

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός επικρίνει το νομοσχέδιο των ΗΠΑ που μπλοκάρει την πώληση των F-35.

¨Η τουρκική κυβέρνηση θα βρει εναλλακτικές, έπειτα από την απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ για αναβολή της συμμετοχής της Άγκυρας στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35¨, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

¨Η απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ να περάσει  νομοσχέδιο που απαγορεύει την πώληση των Lockheed Martin’s F-35 μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία είναι ατυχής και ενάντια στο πνεύμα της στρατηγικής συνεργασίας¨ , είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Την Δευτέρα(18/6/2018), η Γερουσία των ΗΠΑ πέρασε ρύθμιση σε  νομοσχεδίο αμυντικής πολιτικής για το 2019, το οποίο είχε ως όρο την αφαίρεση της Τουρκίας από το πρόγραμμα παραγωγής των F-35 μαχητικών αεροσκαφών έπειτα από την αγορά  των Ρώσικων Αντιπυραυλικών συστημάτων S-400  από την Άγκυρα.

«Αυτή είναι μια άτυχη εξέλιξη. Αλλά η Τουρκία δεν θα μείνει χωρίς εναλλακτική. Λυπούμαστε για αυτές τις πράξεις της Αμερικανικής Γερουσίας, χαλάνε το πνεύμα της στρατηγικής συνεργασίας» είπε ο Γιλντιριμ στο NTV.

Σύμφωνα με την συμφωνία για το πρόγραμμα των F-35, τα δύο πρώτα F-35  μαχητικά αεροσκάφη πρέπει να παραδοθούν από την Αμερική στην Τουρκία μέχρι τις 21 Ιουνίου για εκπαιδευτικούς και δοκιμαστικούς σκοπούς.

http://news.sol.org.tr/turkish-pm-criticises-us-bill-block-sale-f-35-jets-174912

19/6/2018

Previous Article

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Η ΣΥΡΙΑ

Next Article

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *