fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ F-35

0 σχόλια Share:

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ;

ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ F-35

Την ώρα που μια σειρά από χώρες αναστέλλουν την αγορά του F-35 λόγω των ρίσκων, οι Τούρκοι αξιωματούχοι έκαναν ένα περίεργο βήμα αποφασίζοντας να δώσουν παραγγελία ύψους 16 δις $.

Το σχέδιο για το νέο μαχητικό αεροπλάνο στο οποίο μετέχει και η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Και αποκαλύπτεται πως ενώ αρκετές χώρες αναστέλλουν τις παραγγελίες τους οι Τούρκοι αξιωματούχοι αποφάσισαν να αγοράσουν. Τα προβλήματα του σχεδίου εμφανίστηκαν μάλιστα σε αναφορές στις ΗΠΑ. Με βάση την γνώμη των ειδικών η Τουρκία πήρε μεγάλο ρίσκο στον αέρα.

 Αποκαλύφθηκε ότι περίεργες εξελίξεις υπήρξαν στο θέμα των αεροσκαφών νέας γενιάς F-35 που προβλέπεται να πάρουν την θέση των F-4 εντός της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές χώρες λόγω του ρίσκου και του κόστους αναστέλλουν τις αγορές τους, έγινε γνωστό ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι αποφάσισαν να δώσουν παραγγελία. Συζητήσεις προκάλεσε σε κύκλους της αμυντικής βιομηχανίας η απόφαση για την παραγγελία καθώς ούτε οι όροι της Τουρκίας για επιχειρησιακή ανεξαρτησία εκπληρώθηκαν, ούτε αποσαφηνίστηκε πότε θα καθοριστεί οριστικά το κόστος.

Θα αγοραστούνε 2 τεμάχια

Κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας, δόθηκε αρμοδιότητα στην Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών να παραγγείλει 2 τεμάχια F-35A.

Στην συνεδρίαση αυτή που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ερντογάν και διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις για τα μελλοντικά σχέδια των Τ.Ε.Δ.

…………………….

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Η Τουρκία καταγράφεται ως η χώρα που κάνει τα πιο καθυστερημένα βήματα όσον αφορά το σχέδιο για το F-35. Η σιωπή της Τουρκίας που σχεδιάζει να πάρει 116 αεροσκάφη μέχρι την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας το 2010 είχε καταγραφεί ακόμη και σε αμερικανικές αναφορές. Σε αναφορές τονιζόταν πως η μόνη χώρα που δεν είχε κάποια αλλαγή όσον αφορά την παραγγελία, την απόφαση και τις χρονολογίες ήταν η Τουρκία. Η Τουρκία το 2010 είχε αναφέρει πως σε περίπτωση που δεν καλυφτούν τα εθνικά της αιτήματα, θα επανεξέταζε το σχέδιο. Στο μεταξύ το σχέδιο που στην αρχή έκανε λόγο για δαπάνη 10-11 δις $, πλέον έχει φτάσει τα 16 δις $.

 

Δεν εντάχθηκαν

Ενώ η Τουρκία στην αγορά των κρίσιμων αμυντικών συστημάτων καταβάλει προσπάθειες για επίτευξη απόλυτης επιχειρησιακής ανεξαρτησίας, μέχρι τώρα δεν υπήρξε κάποια πειστική εξέλιξη. Λέγεται ότι με διφορούμενα λόγια το θέμα αποσιωπήθηκε. Η Τουρκία είχε καθορίσει ως εξής τα ¨εθνικά αιτήματα¨ σχετικά με την επιχειρησιακή ανεξαρτησία των αεροσκαφών  :

Απόλυτη ανεξαρτησία στον ηλεκτρονικό πόλεμο

Να μπορούνε να ενσωματωθούνε στο JSF τα εθνικά αναπτυσσόμενα συστήματα και όπλα.

Να μπορεί να ενσωματωθεί το εθνικό σύστημα κρυπτογράφησης.

Λαμβανομένου υπόψη του γεωγραφικού πλεονεκτήματος να καταστεί η Τουρκία παγκόσμιο κέντρο εφοδιασμού

Να αποκτήσει η χώρα μας το ανώτατο επίπεδο δυνατότητας συντήρησης.

………………………

Ιστοσελίδα Askerhaber 7-1-2011

Previous Article

ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑΣ

Next Article

ΜΕ ΕΝΑ ¨ΣΠΡΩΞΙΜΟ¨ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.