Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

F-35, S-400 KAI ΡΑΝΤΑΡ AN-TPY-2-ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΑΡΤΙΔΑ

No Comments Share:

 

 

H Τουρκία κινητοποιήθηκε απέναντι στις απειλές των ΗΠΑ για τους S-400

HΠΑ και ΝΑΤΟ καθημερινά αυξάνουν την δόση των ¨απειλητικών¨ μηνυμάτων σχετικά με το αντιπυραυλικό σύστημα S-400 που θα πάρει η Τουρκία από την Ρωσία. Η Τουρκία απέναντι σε αυτό…

Οι αντιρρήσεις κάποιων δυτικών κρατών που ήταν σε χαμηλή ένταση στις πρώτες μέρες της υπογραφής της συμφωνίας για τους S-400, έφτασαν τώρα μέχρι του σημείου να λένε πως ¨Εάν αγοραστεί το σύστημα αυτό τίθεται σε κίνδυνο η αγορά των F-35¨. Η προσπάθεια των ΗΠΑ να εκβιάσει την Τουρκία για τους S-400 διαμέσου των F-35, εμβάθυνε έτι περισσότερο την έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Άγκυρα. Η Άγκυρα η οποία από την αρχή του σχεδίου αυτού μέχρι τώρα είναι εταίρος στην παραγωγή των 5ης γενιάς F-35, σε περίπτωση που δεν παραδοθούν σύμφωνα με τις ημερομηνίες είναι έτοιμη να πάρει μια σειρά από αντίμετρα. Με πρώτο από αυτά την κατάργηση του ραντάρ AN-TPY-2  που στήθηκε το 2012 στο Κιούρετζικ της Μαλάτιας.

Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν εφαρμόσουν την συμφωνία για τα F-35 και ανοιχτά αφαιρέσουν το δικαίωμα της Τουρκίας, τότε οι πυραυλικές απειλές κατά του Ισραήλ θα φτάσουν σε επικίνδυνα επίπεδα. Το ραντάρ στο Κιούρετζικ που μπορεί και εντοπίζει σε ακτίνα 1000 χλμ κάθε ιπτάμενο αντικείμενο που φτάνει σε ένα ύψος, στήθηκε για την αποτροπή απειλών βαλλιστικών πυραύλων κατά του Ισραήλ ,κυρίως από το Ιράν αλλά και από άλλες χώρες. Το στήσιμο του ραντάρ εκεί που έγινε με συμφωνία ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Τουρκία είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από Ρωσία και Ιράν.

…………………..

Το δυτικό Ιράν και σχεδόν μέχρι τα σύνορα της Τεχεράνης, περιλαμβάνονται στην περιοχή που καλύπτει το ΝΑΤΟ χάρη στο ραντάρ του Κιούρετζικ. Παρόμοια ραντάρ με αυτό βρίσκονται σε Ισραήλ, Ιορδανία, Κατάρ και Η.Α.Ε. Ακόμη και το ραντάρ του Ισραήλ με την ιδιαιτερότητα των 1300 χλμ που έχει, παρατηρεί μόνο μέχρι τα σύνορα του Ιράν. Αυτά που έχουν στηθεί στα πλαίσια του ΝΑΤΟ σε Η.Α.Ε. και Κατάρ παρατηρούν τις νότιες περιοχές του Ιράν. Εάν συνεχιστεί ο αμερικανικός εκβιασμός για τα F-35 και η Άγκυρα αποφασίσει να καταργήσει το Κιούρετζικ, τότε θα καταργηθεί η δυνατότητα του Ισραήλ για έγκαιρη προειδοποίηση απέναντι σε πυραύλους που θα εκτοξευθούν από το ανατολικό ή βόρειο Ιράν. Είναι σίγουρο πως σε περίπτωση που το σχέδιο για τα F-35 γίνει όργανο εκβιασμού για τους S-400 που δεν ενσωματώνονται στο δίκτυο του ΝΑΤΟ αλλά λειτουργούν αυτόνομα με το δικό τους ραντάρ, τότε αυτό θα ξεχειλίσει την υπομονή της Τουρκίας. Η Τουρκία που παράγει κάποια τεμάχια των F-35 στην TAI-TUSAŞ σχεδίαζε να πάρει 116 F-35 ως το 2030.

http://www.yeniakit.com.tr/haber/abdnin-s-400-tehdidine-karsi-turkiye-harekete-gecti-396951.html

19/11/2017

Σχ: Για να το γράφει αυτο η φιλοκυβερνητική Γενί  Σαφάκ, προφανώς κάτι έχει διαμηνύσει ήδη οι ΗΠΑ σχετικά με τα F-35….

Previous Article

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Next Article

H ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ DEB

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *