Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΗΠΑ: Αρχίζουμε την διαδικασία αναστολής της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35

No Comments Share:

Πεντάγωνο: Aρχίζουμε την διαδικασία αναστολής της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35

Αρχισε η συνέντευξη τύπου που παρέθεσε το υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ Πεντάγωνο σχετικά με την αγορά των s-400 από την Τουρκία.

Στη γραπτή ανακοίνωση που έγινε από το Λευκό Οίκο αναφέρεται πως τα F-35 δεν μπορούν να συνυπάρχουν μαζί με μία πλατφόρμα συγκέντρωσης πληροφοριών της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ εργάζονται για την κάλυψη των αναγκών αεράμυνας της Τουρκίας”.

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρονται τα εξής
-H κυβέρνηση Τραμπ υπέβαλε πολλές προτάσεις στην Τουρκία για την αγορά του αμυντικού συστήματος Πάτριοτ.
-Η Τουρκία επι 65 έτη είναι ένας παλιός και έμπιστος εταίρος και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ αλλά η αποδοχή των S-400 βλάπτει την δέσμευση όλων των εταίρων του ΝΑΤΟ για απομάκρυνση των ρωσικών συστημάτων.
……
-Οι ΗΠΑ δίνουν μεγάλη σημασία στη στρατηγική σχέση με την Τουρκία
-Ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ η σχέση μας είναι πολυεπίπεδη και δεν περιορίζεται μόνο στα F-35. Οι στρατιωτικές μας σχέσεις είναι ισχυρές. Λαμβάνοντας υπόψιν τους περιορισμούς που πηγάζουν από την ύπαρξη των s-400 στην Τουρκία, θα συνεχίσουμε να έχουμε μία διευρυμένη συνεργασία μαζί της.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/1492851/Pentagon__Turkiye_nin_F-35_programina_katilimini_askiya_alma_surecini_baslatiyoruz.html

17/7/2019

Previous Article

Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών : ¨Καλούμε τις ΗΠΑ να αλλάξουν γνώμη στο λάθος αυτό, που θα ανοίξει ανεπανόρθωτες πληγές στις στρατηγικές μας σχέσεις¨

Next Article

Ο Χένρι Κίσσιγκερ τους ξεγέλασε και η τουρκική εισβολή έγινε…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *