Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

No Comments Share:

Νταβούτογλου : ¨Εάν παραβιαστούν ξανά τα σύνορα μας θα πράξουμε τα δέοντα¨

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου μιλώντας σχετικά με τα βλήματα που πέφτουν στο Ακτσάκαλε από την Συρία είπε πως ¨Από τώρα και μετά σε περίπτωση παρόμοιας παραβίασης συνόρων, εάν αισθανθούμε πως τίθεται σε κίνδυνο η συνοριακή ασφάλεια της Τουρκίας, θα απαντάμε χωρίς δισταγμό¨. 

Ο Νταβούτογλου που απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση που είχε στο ξενοδοχείο Χίλτον στην Κωνσταντινούπολη με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλλε, είπε πως ¨Άλλωστε με την τροπολογία που περάσαμε την επόμενη μέρα στην βουλή, η βουλή μας έδωσε αυτήν την αρμοδιότητα. Παίρνουμε στα σύνορα μας κάθε είδους μέτρο ασφάλειας. Φυσικά ζητάμε και ελπίζουμε η Συρία να μην ξανακάνει μια παρόμοια παραβίαση. Φυσικά όπως είπα σε περίπτωση που κάνει, η Τουρκία θα πάρει κάθε είδους μέτρο στην κατεύθυνση της εθνικής της ασφάλειας.¨

Νταβούτογλου : τουρκικά σύνορα και νορβηγικά σύνορα είναι το ίδιο

Ο Νταβούτογλου είπε πως ¨ Οι σύμμαχοι μας εμφάνισαν αυτό που περιμέναμε, μια ξεκάθαρη στήριξη. Στα πλαίσια της απόφαση που βγήκε την ίδια βραδιά, τονίστηκε πως τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας είναι και σύνορα του ΝΑΤΟ και στα πλαίσια της αδιαίρετης ασφάλειας του ΝΑΤΟ εκφράστηκε η αλληλεγγύη. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Άλλωστε οι χώρες του ΝΑΤΟ πάντοτε είχαν αυτή την αλληλεγγύη. Η πιο σημαντική μας προσδοκία είναι η συνέχιση αυτής της αλληλεγγύης. Φυσικά όταν τίθεται θέμα ασφάλειας, είτε πρόκειται για σύνορα Τουρκίας είτε για σύνορα Νορβηγίας, η σημασία είναι ίδια.

…………….

 Εφ. Εβρενσέλ 13/10/2012

Σχ : Η στήλη εύχεται ολόψυχα  στην Τουρκία να μπλέξει στον βάλτο της Μέσης Ανατολής…

Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ΑΦΙΣΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *