Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ες Σεμπάπ:¨Εχθρός μας είναι η αλλαξοπιστήσασα τουρκική κυβέρνηση¨   

No Comments Share:

Ες Σεμπάπ: Στόχος μας ήταν οι Τούρκοι πολίτες, ζητάμε συγγνώμη για τους δεκάδες Σομαλούς νεκρούς

Η οργάνωση Ες Σεμπάπ που ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στην Σομαλία με τους τουλάχιστον 81 νεκρούς (μεταξύ των οποίων και δύο Τούρκοι πολίτες) έκανε μια νέα ανακοίνωση : Στόχος μας ήταν οι Τούρκοι πολίτες, ζητάμε συγγνώμη για τα δεκάδες άτομα που σκοτώθηκαν.

Η συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα οργάνωση Ες Σεμπάπ  σε νέα της ανακοίνωση σχετικά με την βομβιστική επίθεση με όχημα που έγινε στην διάρκεια κατασκευής δρόμου στην οποία μετείχαν και Τούρκοι μηχανικοί το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, αναφέρει πως στόχος της ήταν ένα κομβόι οχημάτων που μετέφερε Τούρκους που συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Σομαλίας.

Σύμφωνα με την είδηση από το BBC-τουρκικά, σε ηχητικό μήνυμα ο  σεΐχης Αλή Μαχμούντ-εκπρόσωπος της Ες Σεμπάπ, ζήτησε συγγνώμη για τον θάνατο των δεκάδων Σομαλών κατά την επίθεση.

Ο σεΐχης Αλή Μαχμούντ δήλωσε : ¨Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι για τις απώλειες και τον πόνο που έδωσαν στον μουσουλμανικό λαό της Σομαλίας και ευχόμαστε τα συλλυπητήρια μας για τους θανόντες. Μεταφέρουμε τις ευχές μας για περαστικά στους τραυματίες και σε αυτούς που υπέστησαν περιουσιακή βλάβη¨.

¨Εχθρός μας είναι η τουρκική κυβέρνηση¨   

Ο εκπρόσωπος της Ες Σεμπάπ κατηγόρησε την Τουρκία πως εκμεταλλεύεται τους πόρους της Σομαλίας και είπε : ¨Οι Τούρκοι που εργάζονται για την αλλαξοπιστήσασα τουρκική κυβέρνηση είναι οι εχθροί μας και όπως έχουμε δηλώσει παλιότερα θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι να αποσυρθούν από τα εδάφη μας. Δεν είμαστε όμως ενάντιοι στους αθώους μουσουλμάνους Τούρκους πολίτες.¨     

Η Ες Σεμπάπ σε ένα διάστημα πάνω από 10 χρόνια έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις κυρίως στο Μογκαντίσου, προκαλώντας τον θάνατο σε εκατοντάδες άτομα. Η συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα οργάνωση έχει κάνει επιθέσεις κοντά στην τουρκική πρεσβεία του Μογκαντίσου και σε περιοχές κοντά σε ξενοδοχεία όπου μένουν Τούρκοι αξιωματούχοι και είναι η πρώτη φορά που μετά από επίθεση ζητά συγγνώμη.
Μετά από την τελευταία επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 81 άτομα και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100, οι σοροί των δύο Τούρκων πολιτών και 16 βαριά τραυματίες μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος στην Τουρκία.

https://www.artigercek.com/haberler/es-sebab-turkiye-vatandaslarini-hedef-almistik-olen-onlarca-somalili-icin-ozur-dileriz

31/12/2019

Previous Article

Ερντογάν: Θα στηρίξουμε την Τρίπολη

Next Article

Έτοιμοι να εφορμησουν στις αγορές της Τουρκίας…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *