Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ

0 σχόλια Share:

Τα όπλα που πήγαιναν από Τουρκία σε Λιβύη ήταν έναντι πετρελαίου ;

greece-isis-weapons-cargo-haddad_0

Αναφέρεται πως το γεμάτο με όπλα πλοίο που φορτώθηκε στην Ισκεντερούν(Αλεξανδρέτα) και αρχές Σεπτεμβρίου συνελήφθη στην Ελλάδα κατευθυνόμενο προς την πόλη Μισράτα της Λιβύης, ενδεχομένως είχε ξεκινήσει το ταξίδι του στα πλαίσια συμφωνίας ¨όπλα έναντι πετρελαίου¨.
Το βολιβιανής σημαίας πλοίο Haddad 1, στις αρχές του Σεπτέμβρη το σταμάτησαν δυνάμεις του λιμενικού της Ελλάδας και όταν το ερεύνησαν, βρήκαν μέσα 500 χιλιάδες σφαίρες, 5 χιλιάδες τυφέκια και 4.900 κούτες τσιγάρων.
Το πλοίο που με βάση τα αρχεία του είχε φορτώσει στο λιμάνι της Αλεξανδρέτας, κατευθυνόταν στο λιμάνι Μισράτα της δυτικής Λιβύης. Η Μισράτα βρίσκεται στα χέρια των Μουσουλμάνων αδερφών και είναι περιοχή στην οποία ο ΟΗΕ εφαρμόζει εμπάργκο όπλων. Ενώ στο τέλος αυτής της περιοχής βρίσκεται η πόλη Σύρτη που βρίσκεται στα χέρια της ISIS.


ΑΚΟΜΑ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
Σχετικά με το ευρισκόμενο στην Κρήτη πλοίο, συνεχίζεται ακόμη η έρευνα σχετικά με το ποιος ήταν ο αγοραστής των όπλων και πυρομαχικών αλλά και το που φορτώθηκε. Σύμφωνα με είδηση που δημοσιεύτηκε στο International Business Times με την υπογραφή του Ουμπέρτο Μπάκι, ανώτατος αξιωματικός του λιμενικού της Ελλάδας επιβεβαίωσε πως το πλοίο πήγαινε στην πόλη Μισράτα.
Τα ευρισκόμενα στο πλοίο όπλα και πυρομαχικά έχουν παραχθεί από τις εταιρίες Yavex και από την τουρκική εταιρία Torun Silah. Οι σφαίρες είναι 9mmκαι δεν είναι κατάλληλες για τα τυφέκια που υπήρχαν στο πλοίο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ : ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ
Σε δήλωση που έκανε στο Ρόιτερς ο Τανζού Μπιλγκίτς-εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών μετά από την σύλληψη του πλοίου, ανέφερε πως τα όπλα και τα πυρομαχικά ¨πήγαιναν στις δυνάμεις ασφαλείας του Σουδάν¨. Πρόσθεσε πως αν οι ελληνικές αρχές διαπιστώσουν κάτι αντίθετο, είναι έτοιμοι να συνεργαστούν μαζί τους.
Η δε εταιρία Yavex έκανε μια παρόμοια ανακοίνωση, υποστηρίζοντας πως ο φόρτος του πλοίου ήταν ¨για τις υπηρεσίες ασφαλείας άλλης χώρας¨.

ΕΛΛΑΔΑ : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ
Αλλά Έλληνας αξιωματούχος που μίλησε στο ΙΤΒ ανέφερε πως δεν βρέθηκε καμμία απόδειξη που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του Μπιλγκίτς. Ο αξιωματούχος ανέφερε πως ¨Ανεξάρτητα με το τι υποστηρίζει το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, εμείς δεν εντοπίσαμε ούτε κάποια σχέση του πλοίου με την εν λόγω υπηρεσία του Σουδάν, αλλά ούτε και κάποιο έγγραφο που να δείχνει πως κατευθυνόταν στα εδάφη του Σουδάν¨.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ;
Το βολιβιανής σημαίας πλοίο Haddad 1, παρά το ότι ιδιοκτήτρια φαίνεται να είναι μια αιγυπτιακή εταιρία, την διαχείριση του την έχει η εταιρία Phoenicia Maritime LLC που φαίνεται να έχει ιδρυθεί στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας.
Σύμφωνα με το κείμενο στο ΙΤΒ, είναι πιθανό το πλοίο να πήγαινε στα πλαίσια συμφωνίας των Μουσουλμάνων Αδερφών με την Αυγή της Λιβύης και μ ανταλλαγή όπλων έναντι πετρελαίου. Οι έρευνες των Ελλήνων αξιωματούχων σχετικά με το ποιος ήταν ο αγοραστής ακόμη συνεχίζονται
Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Τομπρούκ Αμπντουλλάχ Ελ Τίννι που στηρίζεται από την Δύση και μάχεται την Αυγή της Λιβύης, τον Φεβρουάριο είχε κατηγορήσει την Άγκυρα πως εξοπλίζει τους αντιπάλους της κυβέρνησης του Τομπρούκ.
Haber.sol.org 19/7/2015

Σχ : Αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι το αβίαστο συμπέρασμα πως η Τουρκία όπως και στην Συρία βγάζει λεφτά (πετρέλαιο) από τον εμφύλιο σε μια μουσουλμανική χώρα. 

Previous Article

Ο ΓΕΡΟΣ ΚΟΥΡΔΟΣ ΝΟΜΙΖΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ OI ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΛΛΑ…

Next Article

ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΛΟΓΩ ΦΟΒΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *