Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκία και Αγγλία κοντά σε συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών

No Comments Share:

Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο «πολύ κοντά» σε συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών για την εποχή μετά το Brexit

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ΜεβλούτΤσαβούσογλου πραγματοποίησε τον τελευταίο γύρο εμπορικών συνομιλιών με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και τον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ραάμπ αυτήν την εβδομάδα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Λονδίνο

….

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από τους FinancialTimes ανέφερε ότι ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με μια εμπορική συμφωνία που καλύπτει τα μεταποιημένα προϊόντα, τη γεωργία και τις υπηρεσίες «πηγαίνουν πολύ καλά και πλησιάζουμε στην ολοκλήρωσή της».

….

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας μετά τη Γερμανία με όγκο συναλλαγών 23,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφεραν οι Financial Times. Περισσότερες από 2.500 βρετανικές εταιρείες λειτουργούν στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των BP, Shell, Vodafone, Unilever, BAE Systems, HSBC, Aviva και Diageo.

….

Η εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, καθώς ο τελευταίος γύρος συνομιλιών προχώρησε αυτήν την εβδομάδα στο Λονδίνο.

«Συμφωνήσαμε ήδη με το Ηνωμένο Βασίλειο ότι στην εποχή μετά το Brexit θα αυξήσουμε το διμερές μας εμπόριο. Θέσαμε στόχο σε όγκο [διμερές εμπόριο] τα 20 δις δολάρια», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

…..

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ράαμπ και τον Τζόνσον την Τετάρτη, ότι συζήτησε τις σχέσεις στην εποχή μετά τον κορονοϊό, μια διμερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μετά το Brexit, τη συνεργασία στον τουρισμό, τον τουρισμό υγείας και την αμυντική βιομηχανία, καθώς και άλλα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, όπως η Λιβύη, η Συρία και το ΝΑΤΟ.

Σε ενημέρωση προς τους Τούρκους δημοσιογράφους, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστούν σε πολλούς τομείς μετά το Brexit, προσθέτοντας ότι «ακόμη και αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ, θα συνεχίσει να είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της ευρωπαϊκής ηπείρου» .

Trtworld  11/07/2020

Previous Article

Φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ: ¨Η Αγία Σοφία απελευθερώθηκε στις 10 Ιουλίου 2020¨…

Next Article

Ἡ Ἁγιά Σοφιά ξανά τζαμί. Καί λοιπόν;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *