Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ

0 σχόλια Share:

Σύριοι της αντιπολίτευσης θα συναντηθούν στην Αντάκεια, θα νομιμοποιήσουν την Αλ Κάιντα¨

Σύριοι της αντιπολίτευσης θα συναντηθούν στην Αντάκια στις 14 Μαρτίου, ενώ αναφέρεται πως θα “νομιμοποιήσουν” την συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα οργάνωση και η Χεγιετ Ταχριρ ους Σαμ (HTŞ).

Ανακοινώθηκε πως ομάδες τζιχαντιστών της Συρίας θα κάνουν μία ανώτατη σύνταξη στην Αντάκια στις 14 Μαρτίου. Στην συγκεκριμένη συνάντηση  αναφέρεται πως η υποστηριζόμενη από την Τουρκία ¨Προσωρινή Κυβέρνηση Συρίας¨ και η συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα οργάνωση Χεγιετ Ταχριρ ους Σαμ, αποφάσισαν να ενωθούν υπό την ¨Κυβέρνηση Σωτηρίας¨.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αραβόφωνη εφημερίδα Elaph στην σύνοδο που θα συνέλθει στις 14 Μαρτίου στην Αντάκια, θα μετάσχουν οι τζιχαντιστικές ομάδες ¨Εθνικός Συριακός Στρατός¨, ¨Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας¨ , ¨Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων Συρίας¨, ¨Εθνικός Συνασπισμός Αντιπολιτευόμενων και Επαναστατών Συρίας¨ μαζί με την επιτροπή της αντιπολίτευσης που μετείχε στις συνομιλίες της Αστάνα και την Ισλαμική Συριακή Βουλή.

………………..

Η HTŞ που ήταν γνωστή ως Ελ Νούσρα, ήταν γνωστή ως το 2017 σαν βασικός κλάδος της Αλ Κάιντα στην Συρία…..Αλλές ομάδες επίσης συνδεόμενες με την Αλ Κάιντα, συνεχίζουν την δράση τους στην Συρία, υπό την προστασία της HTŞ.

Από την άλλη δεν είναι έκπληξη πως ακούγεται πως η Τουρκία θέλει να ¨νομιμοποιήσει¨ την ¨Κυβέρνηση Σωτηρίας¨  που ίδρυσε η HTŞ. Πριν από δύο μήνες μια πηγή της οργάνωσης ¨Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων Συρίας¨ που είχε μιλήσει στο Σπούτνικ, είχε πει πως η Τουρκία εργάζεται για την μετατροπή της HTŞ σε ένα πολιτικό κόμμα. Η εν λόγω πηγή είχε δηλώσει τότε πως ¨ Η Τουρκία εργάζεται για να λύσει το θέμα της Ελ Νούσρα στην βόρεια Συρία, έτσι ώστε να μετατρέψει αυτή την ομάδα σε μια πολιτική ομάδα, όπως η Χεζμπολλάχ στον Λίβανο¨.

Σύμφωνα με την είδηση από το South Front η προσπάθεια της Τουρκίας να νομιμοποιήσει την Αλ Κάιντα δεν θα γίνει αποδεκτή θετικά, ούτε από την Δαμασκό ούτε από τη Μόσχα. Επίσης αναφέρεται πως οι ΗΠΑ και οι Άραβες σύμμαχοί τους δεν θα ανεχθούν αυτήν την προσπάθεια και προστίθεται πως η προσπάθεια αυτή θα βλάψει τις κουρδικές δυνάμεις που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην Συρία.

Στην είδηση αναφέρεται πως τοπικοί παρατηρητές σχολίασαν πως αν η Τουρκία παραδώσει σε μια τρομοκρατική ομάδα τον έλεγχο της βόρειας Συρίας, αυτό είναι μια de facto προσπάθεια διάσπασης της Συρίας.

http://haber.sol.org.tr/dunya/suriyeli-muhalifler-antakyada-toplanacak-el-kaideyi-yasallastiracak-258274

11/3/2019

Σχ: Να αυτό θα πει να έχεις καλό γείτονα …

Να θέλει να νομιμοποιήσει όλα τα ¨μπάζα¨ που υπό την πρόφαση της τζιχάντ, μαζεύτηκαν εκεί για να λεηλατήσουν την χώρα…

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (…) ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ…

Next Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ,ΜΕΤΕΒΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Donec neque. dictum id libero. mattis id dapibus